Obnovljena zgrada Županijskog državnog odvjetništva

Obnovljenu je zgradu obišao i gradonačelnik Ivan Vrkić

Projekt obnove pročelja zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, u Kapucinskoj 21 završen je.

Bio je ovo jedan od projekata prijavljenih na Otvoreni javni poziv Projekta obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka koji je uvršten u Listu projekata obnove.

SUFINANCIRANJE Sukladno Pravilniku o korištenju sredstava spomeničke rente, Grad Osijek sufinancirao je obnovu iznosom 299.999,40 kuna, Ministarstvo pravosuđa s 235.001,35 kuna, a radove je izvela tvrtka Zuber d.o.o.iz Višnjevca.

Podsjetimo, putem navedenog javnog poziva Grad sufinancira obnovu građevina bespovratnim sredstvima, maksimalno do iznosa od 499.999 kuna po građevini, a iznos ovisi o broju bodova prema određenim kriterijima: ako je zgrada pojedinačno registrirana kao zaštićeno kulturno dobro, prema građevinskom stanju pročelja i krova te zoni kulturno-povijesne cjeline, sukladno Rješenju Ministarstva kulture. Sufinanciranje obnove kulturnih dobara vrši se sukladno Listi projekata obnove, koja se oblikuje i dopunjuje prema redoslijedu zaprimanja prijava na otvoreni javni poziv. Poziv ostaje otvoren sve dok se ne realiziraju svi projekti obnove koji su utvrđeni na ovoj listi ili dok postoje osigurana proračunska sredstva Grada Osijeka za svaku godinu.

Završetak obnove bio je povod za obilazak gradonačelniku Ivanu Vrkiću, državnim tajnicama Maji Grubišin i Sanji Mišević te županijskom državnom odvjetniku Davoru Petričeviću sa suradnicima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: