Grad Županiji dao zemljište za izgradnju I. gimnazije

Novi će trg biti izgrađen uz kip sv. Ivana Nepomuka

Ugovor o prijenosu prava vlasništva u svrhu izgradnje nove zgrade I. gimnazije Osijek potpisan je u četvrtak, 13. travnja između Grada Osijeka i Županije osječko-baranjske.

Gradsko vijeće Grada Osijeka na 33. sjednici održanoj 3. travnja 2017. dalo je suglasnost na zaključenje ovoga Ugovora kojime Grad Osijek prenosi pravo vlasništva kčbr. 9121/30 oranica J. J. Strossmayera 13346 m2 u zk.ul. 18307 k.o. Osijek na Osječko – baranjsku županiju kao investitora izgradnje nove zgrade I. gimnazije, na lokaciji uz planirani produžetak Kanižlićeve ulice i planirani trg uz križ sv. Ivana Nepomuka. Skupština Osječko – baranjske županije svoju je suglasnost na ovaj ugovor dala na svojoj 28. sjednici održanoj 4. travnja 2017.

Procijenjena vrijednost zemljišta iznosi 3.700.000 kuna.

POSEBAN UGOVOR Županija se obvezuje započeti izgradnju u roku od tri godine od zaključenja ugovora, a predviđa se i zaključenje posebnoga ugovora za izgradnju komunalne infrastrukture te ugovora kojime će Županija vratiti Gradu dio zemljišta od minimalno 1783 m2 i dio zemljišta planiran za trg uz križ sv. Ivana Nepomuka.

Ovom će investicijom Osijek i Retfala dobiti novi urbani sadržaj, a učenici suvremen objekt po višim standardima srednjeg školstva.

One thought on “Grad Županiji dao zemljište za izgradnju I. gimnazije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s