Grad Županiji dao zemljište za izgradnju I. gimnazije

Novi će trg biti izgrađen uz kip sv. Ivana Nepomuka

Ugovor o prijenosu prava vlasništva u svrhu izgradnje nove zgrade I. gimnazije Osijek potpisan je u četvrtak, 13. travnja između Grada Osijeka i Županije osječko-baranjske.

Gradsko vijeće Grada Osijeka na 33. sjednici održanoj 3. travnja 2017. dalo je suglasnost na zaključenje ovoga Ugovora kojime Grad Osijek prenosi pravo vlasništva kčbr. 9121/30 oranica J. J. Strossmayera 13346 m2 u zk.ul. 18307 k.o. Osijek na Osječko – baranjsku županiju kao investitora izgradnje nove zgrade I. gimnazije, na lokaciji uz planirani produžetak Kanižlićeve ulice i planirani trg uz križ sv. Ivana Nepomuka. Skupština Osječko – baranjske županije svoju je suglasnost na ovaj ugovor dala na svojoj 28. sjednici održanoj 4. travnja 2017.

Procijenjena vrijednost zemljišta iznosi 3.700.000 kuna.

POSEBAN UGOVOR Županija se obvezuje započeti izgradnju u roku od tri godine od zaključenja ugovora, a predviđa se i zaključenje posebnoga ugovora za izgradnju komunalne infrastrukture te ugovora kojime će Županija vratiti Gradu dio zemljišta od minimalno 1783 m2 i dio zemljišta planiran za trg uz križ sv. Ivana Nepomuka.

Ovom će investicijom Osijek i Retfala dobiti novi urbani sadržaj, a učenici suvremen objekt po višim standardima srednjeg školstva.

1 komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: