Urbanoj aglomeraciji Osijek dodijeljeno gotovo 40.000.000 eura

Integrirana teritorijalna ulaganja predstavljaju novi mehanizam (ITU mehanizam) Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine

Sporazum o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” potpisali su jučer, 12. travnja, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i gradonačelnici šest gradova te povjerenica vlade za Split, odnosno središta urbanih područja u kojima će se provoditi integrirana teritorijalna ulaganja (ITU mehanizam).

SREDSTVA Urbanoj aglomeraciji Osijek dodijeljeno je nešto malo manje od 40.000.000 eura.  Sredstva su namijenjena za projekte poslovne infrastrukture, kulturne baštine u funkciji razvoja turizma, urbane mobilnosti, toplinarstva, zapošljavanja, skrbi o ranjivim skupinama građana i drugim projektima od značaja za grad Osijek i partnerske gradove i općine.

– Ovo je još jedan pokazatelj uspjeha kojega smo postigli otvaranjem našeg grada drastičnim odmakom od politike izolacije koja nas je, među ostalima, dovela u nepovoljan položaj. Pred nama je još puno posla, ali svaki euro iz sredstava Europske unije koji će biti uložen u naš kraj dodatni je motiv da radimo još više i još bolje – prilikom potpisivanja sporazuma rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s