Otvoreno novo dječje igralište u centru Osijeka

Igralište je namijenjeno djeci svih uzrasta

Novouređeno dječje igralište, kod nekadašnje Bijele lađe, predano je djeci na upotrebu.

Podsjetimo, ugovori za izgradnju i opremanje 11 dječjih igrališta na području Osječko – baranjske županije potpisani su u ponedjeljak, 13. ožujka između Županije osječko-baranjske i predstavnika lokalne samouprave te izvođačima radova – tvrtkom Stribor oprema d.o.o. i stručnim nadzorom – tvrtkom Trinas projekt d.o.o. Procijenjena vrijednost svih radova je 1,5 milijuna kuna, a sve jedinice lokalne samouprave ustupile su parcele za spomenutu namjenu.

TRI IGRALIŠTA Grad Osijek je osim za igralište u centru ustupio i parcele za igralište uz Osnovnu školu “Višnjevac” te u naselju Tvrđavica – Podravlje.

Radovi su završeni i ranije od predviđenog roka.

Igralište je površine 650 m2, ima gumenu podlogu, ograđeno je, s dva ulaza, a uz njega su posađena stabla patuljastog javora. Uz standardna igrala (klackalice, ljuljačke, pješčanik, tobogan) ima i kombinirani tunel – igralo prilagođeno za stariji i mlađi uzrast.

– Privilegija je imati prostor za izgradnju ovog posebnog kutka našim najmlađim sugrađanima tako blizu najurbanijeg dijela grada, tek nekoliko stotina metara od središnjeg Trga Ante Starčevića. Vjerujem da će ono postati nezaobilazna stanica za mališane koji će odrastati sretno i bezbrižno koristeći sve ono lijepo što naš Osijek pruža – povodom otvorenja je rekao gradonačelnik Ivan Vrkić koji je sa županom Vladimirom Šišljagićem predao igralište djeci na upotrebu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: