Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada

Projekt je namijenjen suvlasnicima višestambenih zgrada za energetsku obnovu vanjske ovojnice i zamjenu vanjske stolarije

U Osječko-baranjskoj županiji potpisani su Sporazumi o subvencioniranju kamata iz projekta “Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada”.

Projekt je namijenjen suvlasnicima višestambenih zgrada za energetsku obnovu vanjske ovojnice i zamjenu vanjske stolarije s ciljem smanjenja potrošnje energije za grijanje.

POTENCIJAL Projektom je predviđen kreditni potencijal u iznosu od 20.000.000 kuna koji će plasirati poslovne banke iz svojih vlastitih sredstava, kamatna stopa do 5% za cijelo vrijeme trajanja kredita, na rok otplate kredita do deset godina, rok iskorištenja kredita do 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu. Najniži iznos kredita je 20.000 kuna, a najviši iznos kredita je 2.000.000 kuna.

Uz Županiju koja će subvencionirati kamate s 2%, u dodatno subvencioniranje do sada su se uključile i četiri jedinice lokalne samouprave s područja Županije i to gradovi: Beli Manastir s 2%, Belišće s 1%, Đakovo s 1% i Osijek s 1%.

U ime Grada Osijeka sporazum je potpisao gradonačelnik Ivan Vrkić, zahvalivši se Županiji na pokretanju ovog projekta koji će, uz sudjelovanje Grada, financijski olakšati sugrađanima energetsku obnovu zgrada.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: