Osigurano 1,6 milijuna kuna za uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženim obiteljima

Uskrsnice će i ove godine biti isplaćene umirovljenicima, socijalno ugroženim obiteljima te štićenicima Doma sv. Vinka, a ove su godine uvedene značajne promjene, najavljeno je danas u Gradskom poglavarstvu .

Do sada su uskrsnice dobivali umirovljenici čiji iznos mirovine ne prelazi 1.700 kuna, a od ove godine postoje tri kategorije umirovljenika koji će ostvariti pravo na uskrsnicu.

TRI KATEGORIJE Prva kategorija odnosi se na najugroženije umirovljenike koji imaju mirovinu do 1.000 kuna te će dobiti uskrsnicu od 250 kuna. Druga kategorija su umirovljenici s iznosom mirovine do 1.700 kuna. Njima će biti isplaćeno 200 kuna, dok u treću kategoriju ulaze umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna. Oni će dobiti uskrsnicu u iznosu od 100 kuna.

Isplata će se vršiti na temelju popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Središnjeg ureda u Zagrebu, tako da umirovljenici ne moraju podnositi zahtjev za isplatu. Umirovljenici koji su u međuvremenu promijenili adresu ili se radi o novim umirovljenicima ili onima koji uz mirovinu i rade, moraju podnijeti zahtjev do 24. travnja 2017. što mogu učiniti u svojoj gradskoj četvrti ili mjesnom odboru, te u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo.

Za podnošenje zahtjeva umirovljenicima koji nisu na popisu potreban je dokaz o prebivalištu, dokaz o mirovini te u slučaju dodatnog prihoda, dokaz o visini tog prihoda.

INFO TELEFON Na navedenim mjestima mogu provjeriti jesu li na popisu, ali i na info telefonima 229-102 i 229-108 gdje će moći dobiti sve detaljne informacije.

Svima onima koji pravovremeno podnesu zahtjeve, isplata će biti izvršena prije Uskrsa.

Isplatom uskrsnice su obuhvaćene i socijalno ugrožene obitelji, a takvih je u Osijeku 850. Svoju uskrsnicu u iznosu od 300 kuna moći će podići u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo.

Također, uskrsnice će ostvariti i korisnici Pučke kuhinje te štićenici Doma sv. Vinka.

– Ovom gestom želimo pokazati socijalnu osjetljivost, ali istovremeno žalimo zbog toga što je toliko onih kojima je potrebna ova vrsta pomoći. Ove smo godine napravili iskorak povećanjem broja umirovljenika kojima želimo pomoći. Čak 12.500 osoba će biti obuhvaćeno podjelom uskrsnice za razliku od prošle godine kada ih je bilo 6.500, a iznos kojega smo predvidjeli za isplatu je oko 1,6 milijuna kuna. Osim što pružamo ruku i šaljemo poruku da smo ovdje kada treba pomoći, želimo da je što manje onih koji su u ovakvoj potrebi, a to možemo realizirati kroz poticanje zapošljavanja. Napominjem da smo napravili niz konkretnih zahvata u tom smjeru, od zone Eko-industrijske zone Nemetin gdje poduzetnici za 0 kuna mogu graditi na prostoru sa svom infrastrukturom, a i u završnoj smo fazi u rješavanju problema oko IT zone gdje je najveća mogućnost zapošljavanja – izjavio je gradonačelnik Ivan Vrkić na konferenciji za medije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s