Tri nova dječja igrališta u Osijeku

Igralište će u centru sadržavati standardna igrala, ali i kombinirani tunel

Ugovori za izgradnju i opremanje 11 dječjih igrališta na području Osječko – baranjske županije potpisani su u ponedjeljak, 13. ožujka između Županije osječko-baranjske i predstavnika lokalne samouprave te izvođačima radova – tvrtkom Stribor oprema d.o.o. i stručnim nadzorom – tvrtkom Trinas projekt d.o.o.

Osječko-baranjska županija nastavlja s ovim projektom kako bi osigurala stvaranje kvalitetnih i sigurnih uvjeta za dječju igru i njihov motorički razvoj, jer igra je sastavni dio dječjeg života.

Od 11 igrališta, 3 će biti izgrađena u Osijeku i to uz Osnovnu školu “Višnjevac”, u naselju Tvrđavica – Podravlje te u centru grada kraj nekadašnjeg prostora Bijele lađe.

Procijenjena vrijednost svih radova je 1,5 milijuna kuna, a sve jedinice lokalne samouprave ustupile su parcele za spomenutu namjenu, dok je završetak radova planiran do 15. travnja ove godine.

ATRAKTIVNO Na predstavljanju radova posebno je bilo riječi o igralištu u Osijeku, na zelenoj površini uz Promenadu kraj nekadašnjeg prostora Bijela lađa. Zbog samog položaja koji je vrlo reprezentativan, jer se nalazi u samom centru grada, ovo će igralište biti na razini onih koja se mogu vidjeti u svjetskim metropolama.

Razlikovat će se od ostalih novih igrališta jer će na cijeloj površini – nešto većoj od 650 m2, imati gumenu podlogu, bit će ograđeno, s dva ulaza, a uz njega će biti posađena stabla patuljastog javora. Uz standardna igrala (klackalice, ljuljačke, pješčanik, tobogan) imat će i kombinirani tunel – igralo prilagođeno za stariji i mlađi uzrast.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: