Pokrenuta akcija “Želim čist grad!”

Posuda za odlaganje izmeta postavljena je na Promenadi, a znakovi zabrane će biti postavljeni na dječjim igralištima

Prvih 10 posuda za odlaganje psećeg izmeta već je postavljeno, od kojih nekoliko i na osječkoj Promenadi. Uskoro će ih biti 50 u svim dijelovima Osijeka, na javnim površinama na kojima građani šeću svoje kućne ljubimce. Akcija se provodi u dogovoru s građanima Osijeka koji će zajedno s Gradom Osijekom odabrati i preostale lokacije.

Također, na dječjim će igralištima biti postavljeni i znakovi zabrane šetanja kućnih ljubimaca. U ovoj sveobuhvatnoj akciji uz Grad Osijek, sudjeluju i Udruga Pobjede te komunalno poduzeće Unikom.

Ovim se želi podići razina svijesti i potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na veću odgovornost u održavanju čistoće javnih gradskih površina. Akciji koja je započela protekle subote, 11. ožujka na osječkoj Promenadi, pridružili su se volonteri Udruge Pobjede koji su izradili promotivne materijale i dijelili besplatne biorazgradive vrećice za sakupljanje psećeg izmeta, a sve pod motom Volim pse! Želim čist grad! Činim pravu stvar!

Uskoro će, u sklopu kampanje, na oglasnim površinama osvanuti i jumbo plakati s poznatim likom iz crtića “La Linea” kao podsjetnik kako svi trebamo uložiti napore u očuvanju čistoće Osijeka.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: