Unikomov projekt jedan od 20 najuspješnijih EU projekata

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Među dvadeset projekata je i The case for zero waste kojega je provodio Unikom d.o.o. u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje d.o.o., Udrugom za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“, JKP „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom Grada Sremska Mitrovica, te  Centrom za ekologiju i održivi razvoj – CEKOR.

POSTIGNUĆA Ovim je projektom postignuto značajno smanjenje količine otpada na javnim deponijama i značajno su povećane količine odvojeno prikupljenog otpada. Građanima grada Osijeka je podijeljeno 1.300 posuda za odvojeno prikupljanje plastike i postavljeno je 20 mini eko otoka. Provedbom projekta je u Osijeku zabilježeno povećanje prikupljene količine plastike za 300 posto. Na projektu je ostvarena izvrsna suradnja kroz prijenos znanja između partnera organizacijom međunarodnih konferencija i foruma o gospodarenju otpadom, osposobljavanjem edukatora za provedbu daljnjih edukacija mlađih uzrasta, organizaciju radionica o potrebi savjesnog gospodarenja otpadom i provedbu izuzetno uspješnih informativnih i edukacijskih kampanja na temu gospodarenja otpadom.

Ukupna vrijednost projekta je 5.071.276 kuna, a iznos odobrenih sredstava iz EU fondova, IPA prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija – 3.884.264 kuna.

Više o projektu pogledajte OVDJE.

Ako se odlučite glasati, možete to učiniti samo jednom. Glasuje se na način da na OVOJ  stranici kliknete na tipku Odaberi koja se nalazi u dnu opisa svakog nominiranog projekta te da zatim potvrdite svoj izbor klikom na tipku Glasuj koja se nalazi na dnu stranice. Da bi glasovanje bilo prihvaćeno potrebno je da svaki glasač odabere ukupno tri projekta koje smatra posebno uspješnim.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s