Sanja Markanović, tajnica Ženkskog odbojkaškog kluba Tenja
Sanja Markanović, tajnica Ženskog odbojkaškog kluba Tenja

Grad Osijek je potpisao ugovor s tvrtkom APP Požega, čime se članicama Zajednice sportskih udruga želi osigurati pouzdan, organiziran i besplatan prijevoz na natjecanja. Vaš je klub jedan od onih kojima je osiguran prijevoz. Što vam to znači?

– Kada bi smo s igračicama išli na kakvu utakmicu, trošak po jednom automobilu nam je bio po 400 kuna. Ako vozimo najmanje 12 djevojčica, bilo nam je potrebno barem 1000 kuna po jednoj utakmici. I to ako se radi o bližim destinacijama. Ako idemo u Slavonski Brod, u Gradišku i slično, trošak je bio duplo skuplji. Zato nam je ovo velika pomoć jer je najveći trošak klubova upravo trošak prijevoza, uz troškove suđenja što je u skladu s našim sportom. Trošak prijevoza klub poput našeg može jako vući unazad jer, sve ono što bi se moglo uložiti u djecu, opremu i slično, odlazi na taj to. To utječe na rezultate i sa sobom vuče puno drugih stvari.

Je li klub korisnik kakvih drugih sredstava Gradskog proračuna?

– Kao klub apliciramo projekte na natječaj Grada Osijeka što se uglavnom odnosi na kupovinu opreme. Prošle nam je godine prošao jedan takav projekt vrijednosti 10.000 kuna te smo uz naša dodatna sredstva kupili trenerke za 60 djevojčica koje je nedavno došao uručiti dogradonačelnik Denis Ambruš. To je bilo prvi puta da smo dobili sredstva iz Gradskog proračuna.

Smatrate li da Grad Osijek dovoljno ulaže u sport, kako profesionalni tako i amaterski i rekreativni?

– Smatram da se Grad Osijek tek sada počeo otvarati prema sportu. Do sada, gdje god smo aplicirali i tražili, vrata su nam bila zatvorena.

RAZUMIJEVANJE I POMOĆ Od kako je na čelu Grada Osijeka gradonačelnik Ivan Vrkić to se promijenilo jer on ima razumijevanja, sluha, smisla i osjećaja za djecu. Njemu kad god smo se obratili i što god smo trebali, nikada nam nije zatvorio vrata nego je gledao kako nam pomoći.

Osim toga, velika se pažnja pruža amaterskim klubovima kao što smo mi. Imaju sluha i za nas male klubove.

Koliko će za vaš klub biti značajna izgradnja nastavno sportske dvorane u Tenji?

– Ta će nam dvorana jako puno pomoći. Imamo 60 djevojčica koje smo podijelili u četiri skupine. Svaka skupina dobije dva treninga tjedno, a trebali bi ih imati barem četiri da bi se moglo kvalitetno raditi. Kada dobijemo dvoranu kakva se planira graditi u Tenji, a radi se o projektu trodjelne dvorane, moći ćemo u jednom terminu raditi sa sve četiri grupe. To će nam biti velika pomoć, desna ruka u radu kluba jer ćemo napokon moći normalno i kvalitetno raditi.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Radi se o novcu svih nas i sasvim je uredu da svi sve znaju i da uvid u sredstva budu transparentna. Zato je blog odlična ideja povećanja transparentnosti.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

One comment

  1. Što se tiče gradonačelnika Vrkića,imala bih što šta reći,kad se kandidirao rekao je da će biti gospodarstvenik a ne komunalac,u 3,5 godina nije ništa radio ,a sad se slika na nekim rasvjetama itd.Što se tiće dvorane,tko zna kad će se graditi jer se o njoj priča već puno godina,od izbora do izbora,a taj isti Vrkić je htio otkupiti od nas susjeda komad zemlje i nudio nam 10 eura po kvadratu,što je sramota,10 eura da bi se slikao i da bi ga hvalili neki koji su dobili 10 000 kuna,kad se nije uspio dogovoriti išao je u reprojekat što je puno skuplje od 5 eura više što smo mi tražili,5 eura za 1400 kvadrata,što je skuplje,a da i napomenem da nas nikad nije obavijestio da grad odustaje, a na zadnjem sastanku njegov se čovijek složio sa nama i rekao do ljeta je sve potpisano,ali nije rekao do koga ljeta,toliko o transparentnosti,strašno,sramotno!Profesionalno?

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s