Stanovnici Stadionskog naselja moći će legalizirati izgrađene objekte

Zahvaljujući Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Osijeka koju je Gradsko vijeće donijelo na 32. sjednici, održanoj 10. veljače ove godine, valorizirano je postojeće stanje u Stadionskom naselju te najvećim dijelom (gdje god je bilo moguće) promijenjena je namjena površina iz sporta i rekreacije oznake (R) u mješovitu namjenu oznake (M).

LEGALIZACIJA Za stanovnike “spornog” dijela Stadionskog naselja ova odluka znači da će sve izgrađene objekte moći legalizirati i to po ubrzanom postupku te imati otvorenu mogućnost dogradnje ukoliko to žele.

Pored toga, mješovita namjena ostavlja mogućnost i za druge urbane sadržaje u ovom dijelu gradu, poput gospodarskih ili sportskih koji će dodatno obogatili život građana.

Tim je povodom jučer, 23. veljače održan radni sastanak predstavnika Gradske četvrti Novi grad te njihova predsjednika Vijeća, Ivana Karalića sa stručnim službama Grada Osijeka, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem.

Građani tog dijela grada su imali prigodu razgovarati sa stručnim službama o svim detaljima i nedoumicama oko samog postupka legalizacije i drugim pitanjima.
Zahvalili su se gradonačelniku na odlučnosti kojom je, nakon dugog niza godina zapostavljanja i nepravednog tretiranja ovog dijela grada, problem riješen!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: