JASMINKA MESARIĆ Grad kontinuirano prati naš rad u skladu sa svojim mogućnostima

Jasminka Mesarić, ravanteljica Muzeja likovnih umjetnosti
Jasminka Mesarić, ravnateljica Muzeja likovnih umjetnosti

Grad Osijek prošle je godine Muzeju likovnih umjetnosti dodijelio sredstva za XXV. Slavonski biennale te za XII. Triennale hrvatskog medaljarstva i male plastike – Memorijal Ive Kerdića. Koliko su Muzeju likovnih umjetnosti značajna ova sredstva?

– Da, prošle smo godine dobili 8.000 kuna za Memorijal Ive Kerdića te 4.000 kuna za Slavonski biennale. Ove smo godine dobili 7.000 kuna za retrospektivnu izložbu Stjepan Gračan. Grad Osijek, ovisno o odluci Odbora za kulturu te sukladno svojim mogućnostima, ali u kontinuitetu, s manjim iznosima prati programe Muzeja likovnih umjetnosti.

PRESUDNO To može zvučati kao kap u moru potrebnih sredstava, ali ta kap nekada može biti presudna. Uvijek nam dobro dođu i ta sredstva jer s njima možemo napraviti iskorak u nečemu, kao primjerice, snimiti dokumentarni film o 25. o Biennalu. Dakle, sva su sredstva jako dobro došla.

Na koji način Grad Osijek još pomaže rad Muzeja likovnih umjetnosti?

– Ove godine planiramo veliku izložbu krajem lipnja i početkom srpnja koju bismo voljeli uvrstiti u program Osječkog ljeta kultura. Željeli bismo pokazati da Muzej likovnih umjetnosti i njegov program, bez obzira na svog osnivača, Osječko-baranjsku županiju, pripada i samim građanima Osijeka te da ih doživljavaju kao svoje. Vjerujem kako će nas Grad Osijek kao glavni organizator u tome podržati. Osim toga, Grad Osijek nam izlazi u susret sa City Light reklamnim prostorom. U suradnji s Odsjekom za protokol osigurava nam određene punktove što nam puno znači. Na taj način možemo promovirati svoju aktivnost.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

– Suradnja je vrlo korektna. Sa svim stručnim službama Grada imamo dobru suradnju. Ako nam nešto zatreba, sukladno sa svojim mogućnostima, uvijek nam rado pomognu riješiti kakav problem i slično.

Koje aktivnosti planirate u ovoj godini?

– Upravo smo zatvorili 25. Slavonski biennale. Pred otvaranjem smo velike izložbe Ivana Faktora. Nakon toga slijedi izložba koja je prošle godine bila vrlo zapažena, a radi se o izložbi djela iz zbirke Marijana Hanžekovića. Kao što sam spomenula, tu je i retrospektivna izložba stjepana Gračana kao i niz drugih izložbi. Moram napomenuti kako imamo i izvrsnu suradnju s Odjelom za kulturologiju, Umjetničkom akademijom Osijek kao i svim drugim sastavnicama našeg Sveučilišta. Tako je pred nama izložba Jasmine Pacek, “Kostim kao skulptura” a  kojom će umjetnica obraniti svoj doktorat. U svakom slučaju, planiramo 16 izložbi, brojne radionice, promocije, razgovore i drugo.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Pratila sam blog Čist račun osječki proračun i mislim da se radi o dobrom načinu komuniciranja s onima koji izdvajaju sredstva za financiranje Gradskog proračuna kao i s onima koji ga koriste.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: