Marin Babić, vijećnik u Gradskoj četvrti Jug II
Marin Babić, vijećnik u Gradskoj četvrti Jug II

Jeste li prošle godine u Gradskoj četvrti Jug II realizirali većinu planiranih radova s liste prioriteta?

– U 2016. godini smo realizirali sve planirane radovE iz Programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Jug II. Također, realizirani su i radovi koji su financirani iz Proračuna Grada.

Jeste li iskoristili sva planirana sredstva?

– Prošle smo godine iskoristili 99 posto sredstava te realizirali sve projekte iz Programa prioriteta.

Što je najznačajnije što je na Jugu II napravljeno?

– Kada govorimo o 2016. godini, kao i svake godine, najveći dio sredstava je utrošen u održavanje nogostupa. Međutim, treba izdvojiti i proširenje parkirališta kod objekta Gradske četvrti Jug II koje će biti od koristi svim korisnicima prostorija kao i gostima koji posjećuju našu Gradsku četvrt.

MLJETSKA ULICA Naglasio bih i asfaltiranje Mljetske ulice koja je godinama bila problem stanovnicima iste. Kako se do daljnjega odustalo od izgradnje Intrazonske ceste, treba izdvojiti i rekonstrukciju velikog dijela Opatijske ulice koja je uistinu bila devastirana.

Kako izgleda lista prioriteta za 2017. godinu? Koji su najveći radovi koje planirate ove godine?

– Program prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Jug II za 2017. godinu se bazira na održavanju nogostupa i održavanju javne rasvjete kao i dječjih igrališta te zelenih površina. Ove godine planiramo dovršiti uređenje poprečnih ulica Opatijskoj koje je počelo prošle godine s Buzetskom te planiramo kompletno uređenje Bakarske ulice za što će nam biti potreba i pomoć Grada.

Jesu li u sastavljanju liste prioriteta sudjelovali i sami građani? Na koji način?

– Trudimo se uključiti građane u sve procese odlučivanja pa tako i u sastavljanje liste prioriteta. Treba naglasiti da se Vijeće Gradske četvrti isključivo bavi komunalnom problematikom koja je vrlo bitna i nama i našim sugrađanima. Kao i do sada, pozivamo sve naše sugrađane da nam se obrate direktno ili pisanim putem u Gradsku četvrt i potrudit ćemo se realizirati većinu stvari koja je u našoj domeni.

Koje kapitalne investicije očekujete u ovoj godini?

– Kapitalne investicije ovise o proračunskim sredstvima Grada. Kao što sam već spomenuo, očekujemo rekonstrukciju Bakarske ulice koju mi kao Gradska četvrt ne možemo realizirati bez financijske pomoći Grada.

GROBLJE Također, treba pričekati i vidjeti što će donijeti vrijeme vezano uz rješavanje groblja Jug II za koje smatram da bi trebalo svima biti prioritet.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Kao što uvijek naglašavam, transparentnost je vrlo važan čimbenik u upravljanju javnim financijama. Smatram da građani imaju pravo znati gdje i na koji način se troši novac iz proračuna te davati komentare, kritike i pohvale. Dobar primjer takve transparentnosti je i vaš portal koji je sigurno olakšao komunikaciju za koju smatram da je iz godine u godinu sve bolja.
Što se tiče Osijeka koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna, mogu samo uputiti pohvale Upravnom odjelu za financije i nabavu i svima zaslužnima te kao građanin biti ponosan na taj podatak.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s