Grad Osijek ima Akcijski plan energetske učinkovitosti do 2019. godine

Prijedlog Akcijskog plana energetske učinkovitosti Grada Osijeka za razdoblje od 2017. do 2019. godine jedna je od točaka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sutra, 10. veljače s početkom u 9 sati.

Naime, prema Zakonu o energetskoj učinkovitosti, svi gradovi s više od 35.000 stanovnika imaju obvezu donošenja ovakvog Akcijskog plana. Grad Osijek potpisnik je Energetske povelje gradonačelnika i župana koja je usvojena u Splitu 2008. godine, a kojom se obvezao na povećanje energetske učinkovitosti, upotrebu obnovljivih izvora energije te sustavno gospodarenje energijom s ciljem uštede financijskih sredstava i zaštite okoliša te održivog razvoja lokalnih zajednica na dobrobit svih građana.

TRI SEKTORA Završni dio predloženog Akcijskog plana prikazuje moguće mjere za smanjenje potrošnje energije, a time i smanjenje emisija ugljičnog dioksida, u tri najvažnija sektora neposredne potrošnje energije, a to su zgradarstvo, promet i javna rasvjeta.

Ukupna predviđena financijska sredstva za provedbu mjera iznose 165.177.620 kuna, udio sredstava kojima se ostvaruju uštede u potrošnji energije iznose 107.102.000 kuna. Predviđeni izvori sredstava su primarno EU fondovi, ali i proračun Grada Osijeka, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinikovitosti te proračuni gradskih i javnih tvrtki.

Ukupna ušteda energije koju je moguće ostvariti implementacijom mjera za period od 2017. do 2019. godine iznosi 16.988,5 MWh i sukladno tome 3739,3 tC02.

Akcijski plan u cijelosti proučite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: