Stjepan Dravinski, predsjednik Mjesnog odbora Cvjetno
Stjepan Dravinski, predsjednik Mjesnog odbora Cvjetno

Jeste li prošle godine u Mjesnom odboru Cvjetno realizirali većinu planiranih radova s liste prioriteta?

– Lista prioriteta Mjesnog odbora Cvjetno u nekoliko je navrata revidirana, odnosno prilagođena trenutnim financijskim mogućnostima proračuna Grada Osijeka i tekućim projektima na području Mjesnog odbora Cvjetno i Briješće. Uglavnom, budući je Grad Osijek odustao od izgradnje dijela biciklističke staze od naselja Livana prema trgovačkom centru Avenue Mall Osijek, za koji je Vijeće mjesnog odbora predvidjelo sufinanciranje u iznosu 90% sredstava prioriteta, isti iznos usmjeren je u rekonstrukciju i asfaltiranje ceste u Kratkoj ulici u Briješću. Možemo zaključiti kako je temeljem opisane prenamjene utrošeno 90% predviđenih sredstava s liste prioriteta, ali ne isključivo na projekte koji su prvotno bili planirani.

Jeste li zadovoljni dinamikom radova dvije kapitalne investicije u Briješću – radovima na odvodnji u sklopu Projekta Osijek i dogradnji osnovne škole, također u Briješću.

– Budući su stanovnici Mjesnog odbora Cvjetno, posebice Briješća, na predmetne projekte čekali duži niz godina, možemo zaključiti kako smo (trenutno!) zadovoljni dinamikom radova na odvodnji u sklopu Projekta Osijek koji je u završnoj fazi i dogradnji osnovne škole u Briješću gdje se radi prva od tri faze.

Kako izgleda lista prioriteta za 2017. godinu? Koji su najveći radovi koje planirate iduće godine?

– Lista prioriteta za 2017. godinu je usvojena na sjednici Vijeća Mjesnog odbora Cvjetno, međutim realizacija istih će opetovano ovisiti o korelaciji i suradnji sa stručnim službama Grada Osijeka.

PLAN U tekućoj godini planiramo obnoviti minimalno dvije prometnice i nogostupe u Briješću, proširiti prostorije mjesnog Dječjeg vrtića Kockica i prostorije Mjesnog odbora, otpočeti s izgradnjom biciklističke staze, u suradnji s Gradom i Županijom poraditi na otvaranju ambulante za primarnu zdravstvenu skrb, poštanskog ureda, bankomata, rješavanje problema kanala za oborinsku odvodnju i problema regulacije prometa (alternativni prometni pravci) u naselju Briješće i slično.

Jesu li u sastavljanju liste prioriteta sudjelovali i sami građani? Na koji način?

– Građani sudjeluju u sastavljanju liste prioriteta svakodnevnim sugestijama, te pismenim i usmenim prijedlozima za poboljšanje komunalne slike Mjesnog odbora Cvjetno. Također, veći broj prijedloga građana artikuliraju radni odbori imenovani od strane Vijeća.

Planirate li nove kapitalne investicije?

– Veće kapitalne investicije ovise o proračunskim sredstvima Grada, međutim, kao i dosadašnjih godina inzistirat ćemo na rješavanju osnovnih komunalno-infrastrukturnih problema stanovnika MO Cvjetno, posebice naselja Briješće, što se posebice odnosi na dovršetak kapitalnih investicija sekundarne kanalizacijske mreže i dogradnje osnovne škole.

Očekujete li povećanje sredstava za ovu godinu?

– Svake godine očekujemo povećanje sredstava, međutim upitno je koliko su takva očekivanja realna, posebice imajući u vidu trenutno gospodarsku situaciju u gradu i državi.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Smatram da je transparentnost proračuna Grada Osijeka u odnosu na ostale gradove u Republici Hrvatskoj, trenutno na zadovoljavajućoj razini, iako bi i u tom pogledu valjalo težiti višim standardima uređenih zemalja Europske unije.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s