Hrvoje Žanić, predsjednik gradske četvrti Gornji grad
Hrvoje Žanić, predsjednik gradske četvrti Gornji grad

Jeste li ove godine u Gradskoj četvrti Gornji grad realizirali većinu planiranih radova s liste prioriteta? Što je napravljeno?

– Izvršenje prioriteta je bilo gotovo 100%, kao i svake godine. Izvedeni su radovi na održavanju nogostupa u iznosu od 499.999 kuna i to na sjevernoj strani Ulice Ivana Gundulića od Ulice svetog Roka do Ulice Antuna Kanižlića te na sjevernoj strani Hebrangove ulice, također od Rokove do Kanižlićeve. Javna rasvjeta postavljena je u Ulici Izidora Kršnjavog te u Ribarskoj ulici. Popravili smo postojeće sprave na dječjem igralištu u Naselju Gorana Zobundžije. Urbana oprema postavljena je na Športsko rekreativnom centru Heroji Rosinjače na Bajeru, u Prolazu Ante Slavičeka te u Strossmayerovoj ulici. U Prolazu Matice Hrvatske sanirana je zelena površina.

Jeste li iskoristili sva planirana sredstva?

– Sredstva su pratila prioritete tako da je njihova iskorištenost također blizu 100%.

Što je najznačajnije što je u Gornjem gradu napravljeno?

– Tu bih istaknuo rekonstrukciju Županijske ulice kao jedini veći zahvat u Gornjem gradu. Bila je u dosta lošem stanju i vapila je za obnovom. Sada konačno izgleda kako to i priliči strogom centru grada.

ZAPADNA STRANA Ostaje još za obnoviti i njezinu suprotnu, zapadnu stranu na istom potezu od trga Ante Starčevića do Ulice Republike. Nadam se da će gradska uprava iznaći sredstva kako bi se to završilo.

Kako izgleda lista prioriteta za 2017. godinu? Koji su najveći radovi koje planirate ove godine?

– Za 2017. godinu smo predvidjeli slijeće nogostupe: u Ulici Andrije Hebranga, od ulice Sv. Roka do Antuna Kanižlića, južnu stranu,
Dubrovačku ulicu od ulaza u Naselje Gorana Zobundžije do Pavla Pejačevića, zapadnu stranu, Grgura Čevapovića kod kućnog broja 25, Zrinjevac, istočnu stranu, kbr. 9, istočnu stranu Ulice Ante Paradžika, nastavak Ulice Josipa Andrića – istočnu stranu, Silvija Strahimira Kranjčevića od Dubrovačke do Ulice svetog Leopolda Mandića, Gornjodravsku obala kućni broj 91 – 91a, Naselje A. G. Matoša – nastavak sanacije nogostupa i postavljanje novih rubnjaka, u Podravskoj ulici – sanacija stepeništa te spoj s ulicom J. J. Strossmayera.

POHVALA Moram napomenuti da uvijek vodimo brigu da u svim dijelovima Gornjeg grada jednako ulažemo. Moram ovim putem pohvaliti i Gradsku upravu jer su nam Proračunom za 2017. povećana sredstva pa će se više toga i odraditi.

Jesu li u sastavljanju liste prioriteta sudjelovali i sami građani? Na koji način?

– Građani svakodnevno šalju svoje inicijative, što pismeno, što telefonski, što putem naše Facebook stranice, pa se onda na temelju tih prijedloga izrađuje lista prioriteta za slijedeću godinu. Ovim putem bi pohvalio našu tajnicu Blaženku Vinković jer je ona ta koja većinu tih zahtjeva i zaprima i stoji svakodnevno na usluzi građanima.

Jeste li zadovoljni izvedenim radovima u Županijskoj ulici?

– Radovi su dosta dobro izvedeni, no problem je što nogostup kod križanja s Ulicom Republike nije vizualno razdvojen od parkinga pa se često događa da građani greškom parkiraju na nogostup pa bivaju kažnjeni.

Koje kapitalne investicije očekujete u ovoj godini?

– Nominirali smo ih 20-ak kao i svake godine no vrlo malo ili skoro ništa od toga se ne napravi. Čak i park Zrinjevac stoji nedovršen već skoro četiri godine. Nadamo se da će bar ovoj predizbornoj godini započeti s nekima od predloženih.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Transparentnost proračuna je apsolutni imperativ, građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalno gospodarstvo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s