Marko Bagarić, predsjednik Gradske četvrti Donji grad
Marko Bagarić, predsjednik Gradske četvrti Donji grad

Jeste li ove godine u Gradskoj četvrti Donji grad realizirali većinu planiranih radova s liste prioriteta?

– Tijekom 2016. godine nismo u potpunosti iskoristili sva sredstva koja su nam po planu dodijeljena. Razlog je u tome što predviđena procedura izbora izvođača radova, u ovom slučaju projektanta, predugo traje. Radi se o projektnoj dokumentaciji za izradu parkirališta na Trgu bana Josipa Jelačića 25 (iza nekadašnje Hypo banke), te o parkiralištu kod Ribarskog doma na Donjodravskoj obali.
K tome još dodajem da nisu još završeni svi planirani radovi na modernizaciji nogostupa u Ulici Sv. Petka.
Kada ove dvije aktivnosti budu u potpunosti završene, tada će biti u potpunosti iskorištena planirana sredstva za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture GČ Donji Grad za 2016. godinu.

IZVRŠENO Održavanje nogostupa izvršeno je u Ulici Vladimira Vidrića, u Ulici Matije Gupca, od Zelenog polja do benzinske crpke, u Krstovoj ulici od broja 76 do broja 86 te na Vukovarskoj cesti uz broj 234. Izradili smo projektnu dokumentaciju za javnu rasvjetu na Donjodravskoj obali od broja 1 do broja 14. Riješena je i nerazvrstana cesta u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog te posađeni gorski javori na Trgu Nikole Tesle.

Što je najznačajnije što je u Donjem gradu napravljeno?

– Ono što me posebno veseli je naš Sveučilišni Campus i sve aktivnosti oko izgradnje „grada u gradu“ za našu mladost. Svima koji na bilo koji način sudjeluju u ovom projektu iskrena čestitka.
Zatim moram spomenuti Donjogradsku šetnicu, odnosno radove na spajanju izgrađene Gornjogradske s ovom našom u izgradnji.
Tu je svakako i izgradnja infrastrukture, osobito kanalizacije i vodovoda u Crkvenoj ulici te ulicama koje se vežu na istu.

Koji su najveći radovi koje planirate ove godine?

– Ove godine održavanje nogostupa planiramo na južnoj strani Ulice Olimpije, na Vijencu Murse oko zgrade na broju 2, u Ulici sv. Petka, Banovo ulici, Ulici Franje Muckea, Ulici Mije Kišpatića, na Vukovarskoj cesti, u Ulici Jovana Gojkovića te u Sarajevskoj ulici. Planiramo postaviti javnu rasvjetu i izgraditi parkirališta na Donjodravskoj obali od broja 1 do 14. Parkiralište planiramo i u Krstovoj ulici. Tu su i nerazrstane ceste koje ćemo riješiti na Donjodravskoj obali i u Vinogradskoj ulici, a na Trgu Nikole Tesle ćemo postaviti metalni jarbol i nadstrešnicu.

Jesu li u sastavljanju liste prioriteta sudjelovali i sami građani? Na koji način?

– Da, građani Donjeg Grada sudjeluju u sastavljanju liste prioriteta na način da nam šalju svoje zamolbe, prijedloge, primjedbe koje mi vijećnici Gradske četvrti raspravimo i u velikoj većini uvažimo, ako su one realne, potrebne, opravdane, te ih uvrstimo u listu prioriteta. Tako je bilo i ovog puta.

Jeste li zadovoljni dinamikom radova na Projektu Osijek – kako na rekonstrukciji i izgradnji vodovoda i kanalizacije tako i na uređenju dijela oko donjogradske šetnice?

– Nisam dovoljno upućen u sve aktivnosti oko Projekta Osijek, tako da ne mogu dati objektivnu ocjenu na postavljeno pitanje, ali načelno mislim da se moglo više i bolje.

Očekujete li povećanje sredstava za ovu godinu?

– Optimist sam po prirodi i da, naravno, očekujem povećanje sredstava.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Čestitam Gradu i gradonačelniku za dobivenu ocjenu transparentnosti proračuna. I ja smatram da je transparentnost proračuna na višoj razini i u tom pravcu treba i dalje raditi. Uostalom, to je i obveza prema građanima.

Referira se na:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

One comment

  1. Riječka ulica je prije 2-3 godine bila u planu, cesta je u lošem stanju, prolaze kamioni, broj automobila je povećan osobito kada je rampa zatvorena ili je gužva na semaforu. Odjednom je više nema u prioritetima, zašto ?

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s