Projekt “Stara pekara” vrijedan je više od 66 milijuna kuna

U petak, 20. siječnja gradonačelnik Ivan Vrkić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara s trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa”.

SVEOBUHVATNA OBNOVA Ovo je najveći samostalni projekt gradske uprave ukupne vrijednosti 66.054.649,11 kuna od kojih čak 52.617.194,49 kuna dolazi iz fondova Europske unije. Provedba počinje prvog dana veljače. Riječ je o početku sveobuhvatne obnove stare gradske barokne jezgre kao regionalnog središta kulturnog turizma obnovom stare austro-ugarske vojne pekare uz izgradnju Trga Vatroslava Lisinskog.

Objekti nekadašnje vojne pekare i skladišta bit će prenamijenjen u Edukativni i informativni turistički centar mladih, a novi Trg bit će opremljen velikom pozornicom koja će značajno poboljšati infrastrukturu za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja. Radi se o ukupno 9.437 m² obnovljenog prostora gdje se 5.527 m² odnosi na zgradu stare pekare, 2.528 m² na dvorište same zgrade i 1.382 m² na Trg odnosno javnu površine.

– Projekt će sigurno promijeniti vizuru grada i detaljno je oplemeniti što je sjajna vijest za sve nas koji volimo Osijek, grad po mjeri čovjeka i grad s tisuću potencijala koje koristimo i koje ćemo tek iskoristiti. Ovo je tek početak – izjavio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s