Energetska obnova OŠ Grigor Vitez

Osnovna škola Grigor Vitez na Jugu 2 jedna je od onih koja će biti energetski obnovljena. Tim je povodom Grad Osijek objavio poziv za dostavu ponuda, za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu te škole.

Procijenjena vrijednost radova je 56.000 kuna.

D ENERGETSKI RAZRED Ova je škola sagrađena 1968. godine, a njezine se zgrade (škola i sportska dvorana) nalaze u D energetskom razredu. Potrošnja toplinske energije je na povišenoj razini. Centralna priprema PTV ne postoji, pa se u tu svrhu koriste električne grijalice vode. Sustav klimatizacije, mehaničkog prozračivanja i hlađenja u zgradi nije izveden. Za potrebe lokalnog hlađenja pojedinih prostorija u objektu također nisu ugrađeni nikakvi rashladni uređaji. Rasvjeta je rješena sa svjetiljkama u kojima se kao izvori svjetla najviše koriste fluorescentne cijevi i žarulje s wolframovom niti, te halogeni reflektori.

Projektom se želi izraditi glavni projekt energetske obnove koji će uključivati  toplinsku izolaciju vanjskih zidova škole i dvorane kao i stropa prema negrijanom tavanu i postavljanje kosog krova od pocinčanog lima škole i dvorane,  rekonstrukciju unutarnje rasvjete, ugradnju sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode, zamjenu energenata u sustavu grijanja te ugradnju regulacijskih i termostatskih ventila. Provedbom predloženih mjera bi se značajno poboljšala energetska svojstva školske zgrade te bi se postignuo minimalno C energetski razred.

Predviđene mjere energetske učinkovitosti trebale bi rezultirati uštedom energije na godišnjoj razini od najmanje 50%.

Više informacija potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s