Josip Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Tenja
Josip Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Tenja

Jeste li ove godine u Mjesnom odboru Tenja realizirali većinu planiranih radova s liste prioriteta?

– Jesmo, imali smo dva puta male korekcije u planu prioriteta upravo kako bismo uspjeli sve posložiti i realizirati što smo i zamislili. Izgrađena su parkirališta u centru Tenje u ulici Vlatka Mačeka i Vjekoslava Hengla. Očekujemo još dovršetak radova na sanaciji nogostupa u Miroslava Krleže, kao i obnovu Koranskog igrališta i uređenje igrališta u sportskom centru Adica. Rasvjeta je napravljena u većini, ostalo je još jedno rasvjetno tijelo u Hanibala Lucića i to očekujemo realizaciju ovih dana.

Jeste li iskoristili sva planirana sredstva?

– Iskorištenje sredstava će biti gotovo 100 posto.

Što je s kapitalnim investicijama – dogradnjom škole i uređenjem jezera Adica? Koje kapitalne investicije planirate u 2017.?

– Što se tiče kapitalnih investicija, u 2016. Godini je iz Grada uplaćeno Župi Sv.Ane 200.000 kuna za dogradnju župne crkve, i očekujemo uskoro i kompletno uređenje centra Tenje, tj. križanja ulica Sv. Ane i Vlatka Mačeka kao i početak radova na rasvjeti između Tenje i Osijeka.

DOGRADNJA ŠKOLE U 2017.godini očekujemo dovršetak radova na rasvjeti kao i početak radova na dogradnji škole i izgradnji nove trodjelne nastavno sportske dvorane, za što je u proračunu Grada osigurano 3.500.000 kuna.

Što se tiče uređenja Adice, vode se ozbiljni razgovori na relacije Hrvatske vode – Grad Osijek kako bi se stvorili svi preduvjeti za pripremu projektne dokumentacije.

Je li već sastavljena lista prioriteta za 2017. godinu? Koji su najveći radovi koje planirate iduće godine?

– Lista prioriteta je već sastavljena, a najveći radovi zasigurno će biti rekonstrukcija Zagrebačke i Ulice Tome Matića koju ćemo probati u kompletu odraditi iz sredstava mjesnog odbora i pomoći iz Grada.

IZGRADNJA VRTIĆA U planu je i izrada dokumentacije za izgradnju novog vrtića kao i manji zahvati u izgradnji nogostupa i rasvjete.

Jesu li u sastavljanju liste prioriteta sudjelovali i sami građani? Na koji način?

– Listu uvijek sastavljamo prema prioritetima i inicijativama koje dolaze od samih građana, bilo usmenim putem ili pisanim inicijativama ili peticijama. Zato mislim da je cijeli popis prioriteta realna potreba i zahtjev naših sumještana.

Očekujete li povećanje sredstava za iduću godinu?

– Čuli smo za najavljeno povećanje i s nestrpljenjem ga očekujemo. Mislim da bi to bilo najpravednije jer ipak mi, pogotovo u mjesnim odborima, stojimo prvi građanima na raspolaganju i najbolje vidimo potrebe i osjetimo goruće probleme, a s više sredstava bi ih mogli itekako kvalitetnije rješavati na zadovoljstvo svih sugrađana.

Osijek je i u 2016. godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Smatrate li da je u posljednjih godinu dana transparentnost proračuna na višoj razini?

– Da, je i to je hvale vrijedno. Građani trebaju i moraju znati gdje se troše sredstva kojima su i oni znatno doprinjeli.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s