Grad Osijek osigurava 506 obroka za osječke osnovnoškolce

Na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ prijavljen je, a ovih dana i pokrenut projekt „Škole jednakih mogućnosti“.

Projekt provodi Grad Osijek u partnerstvu sa 17 osnovnih škola čijim učenicima koji su u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, osigurava redovnu i kvalitetnu školsku prehranu.

Vrijednost projekta je 507.866 kuna, a u njega je uključeno 506 djece.

RAVNOPRAVNE MOGUĆNOSTI Njime se želi potaknuti aktivno i zdravo odrastanje osnovnoškolaca čiji roditelji nisu u mogućnosti sami osigurati prehranu svojoj djeci kojoj je potreban pojačati osjećaj sigurnosti, a smanjiti osjećaj manje vrijednosti koji je definiran materijalnim statusom roditelja. Cilj je i pozitivno okruženje ravnopravnih mogućnosti za pravilan biološki i društveni razvoj, smanjenje društvenih i psiholoških poremećaja u rastu i razvoju te smanjenje iscrpljenosti, umora i demotiviranosti za obrazovanje.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebnije (FEAD).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: