Emil Dorčak, predsjednik Matice Slovačke Osijek
Emil Dorčak, predsjednik Matice Slovačke Osijek

Projekt “Očuvanje spomeničke i kulturne baštine pripadnika slovačke nacionalne manjine Grada Osijeka kroz radionice ručnih radova crtanjem na staklu i vezom slovačkih narodnih motiva” iz gradskog proračuna financiran je sa 3.500 kuna, o kakvom je projektu riječ?

– Naš projekt traje već nekoliko godina, a kroz kojeg naše članice na radionicama koje se održavaju svaki četvrtak čitavu godinu rade na izradi ručnih radova koji se uglavnom sastoje od izrade na staklu slovačkih motiva.

MANIFESTACIJA Za iduću godinu smo napravili projekt i već ga predali u gradsku upravu “Dani slovačke kulture u gradu Osijeku”, što je manifestacija kakvu do sada nismo imali kako bi se što bolje predstavili Osječanima.

Kako ocijenjujete suradnja Matice Slovačke Osijek sa gradskom upravom?

– Suradnja je dosta dobra, ali mišljenja sam kako bi mogla biti i bolja. Primjerice, Osijek je grad prijatelj sa slovačkom Nitrom, a mi nikada nismo pozvani na prijem kada bi došli gosti iz Slovačke, niti nas obavijeste o tome. Problem je i što se tiče što nemamo riješen prostor kojega pokušavamo dobiti, ali nikako u Gradu ne uspijevamo riješiti.

Multikulturalnost Osijeka često se ističe, smatrate li da Grad dovoljno ulaže u taj segment kulture?

– Mi u gradu baš to ne osjetimo.

MANJINSKE UDRUGE Mislim kako bi trebao biti barem jedan dan u godini na kojem bi se sve manjinske udruge predstavile Osječanima i promovirale svoj rad.

Mnogi gradovi takve manifestacije već imaju i mislim da takvo što nedostaje i gradu Osijeku

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparenost je važna jer onda svi korisnici proračuna mogu doći do kvalitetnijih sredstava. Kada je proračun transparentan onda se sva sredstva moraju opravdati i mogu izgubiti samo oni koji ne rade transparentno.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s