Zasađeno 16 stabala uz Autobusni kolodvor

Čak 16 stabala posađeno je na zelenoj površini uz Autobusni kolodvor i to u sklopu Unikomove akcije “Recikliraj prvo pa zasadi drvo”.

Ovaj projek Unikom provodi već niz godina, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg razvijanja sustava primarne selekcije otpada.

Jedna od aktivnosti koje su usmjerene izgradnji inteligentnog sustava gospodarenja otpadom, temeljene na najboljoj europskoj i svjetskoj praksi je prikupljanje starog papira i plastike po principu ”od vrata do vrata”. Time je povećana količina sakupljenog papira, nabavljeno je 30.000 kvalitetnih plavih posuda od 120 litara, kako bi svako domaćinstvo pored posude za komunalni otpad imalo i posudu za selektivno sakupljanje starog papira.

62 SADNICE Četiri su godine bilježene količine sakupljenog starog papira, a za svakih 100 tona sakupljenog papira posađeno je jedno stablo, odnosno, od 2013. do 2016. godine sakupljeno je 6.175 tona starog papira odnosno posađeno 62 sadnice i to na zapuštenim zelenim površinama u vlasništvu Grada Osijeka gdje će u predstojećim godinama nastati park.

Ovo je još jedan primjer uspješne suradnje građana Osijeka, Unikoma i Grada, koju su i jučer potvrdili gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor Davor Vić, zajednički zasadivši, uz pomoć dječaka Fabijana, učenika trećeg razreda OŠ A. Mihanovića, novo mlado stablo. Naposljetku su učenici 3a. OŠ Antuna Mihanovića i košarkaši KK Vrijednosnice Osijek papirnatim loptama zaigrali eko košarku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s