Danijel Rakić, tajnik Društva inovatora Osijek
Danijel Rakić, tajnik Društva inovatora Osijek

Za projekt Mladi inovatori na djelu iz gradskog proračuna je osigurano 5.000 kuna, možete li ga predstaviti?

– Projekt je koncipiran u više faza. Prva faza je animiranje djece i mladih da se bave inovatorstvom i tehničkom kulturom nakon čega slijedi niz konzultacija zainteresirane djece i mladih s mentorima – suradnicima na projektu. Mentori suradnici na projektu su iskusni nastavnici tehničke kulture, srednjoškolski nastavnici elektrotehničke struke i predavači Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka s višegodišnjim iskustvom u mentorstvu i sudjelovanju na izložbama inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih.

VLASTITI RAD Nakon uvodnih konzultacija i odabira teme svaki polaznik na projektu će u suradnji s odabranim mentorom raditi na svom radu pri tome razvijajući svoje motoričke vještine i logičko razmišljanje te se dodatno educirati u nekim od grana tehničkih znanosti.

Nakon uspješne izrade radova slijedi predstavljanje radova na nekoj od izložbi inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih koje se organiziraju na području Republike Hrvatske. Određene izložbe svake godine mijenjaju mjesto održavanja, sukladno tome u planu projekta za ovu godinu su izložbe Inventum u Iloku, Inova-mladi u Zagrebu, Salon inovacija Bjelovar u Bjelovaru i Inova/Budi uzor u Zagrebu. Najbolji pokazatelj rezultata projekta će biti upravo postignuti rezultati na izložbama odnosno osvojene medalje.

NAGRADE Do sada su sudionici projekta osvojili dvije brončane, četiri srebrno i dvije zlatne medalje za svoje radove, no još uvijek čekamo rezultate izložbe Inova/Budi uzor.

Kako ocijenjujete suradnju Društva inovatora s Gradom Osijekom? Postoji li u Gradu “sluha” za vaš rad?

– Suradnja Društva i Grada pokazala se izvrsnom. Pri pisanju projekta i predaji potrebne dokumentacije imali smo konstantnu podršku u vidu pojašnjenja nejasnoća vezanih uz pravila i uvjete natječaja. S obzirom na odnos Grada prema Društvu pri prijavi projekta, smatramo da Grad ima “sluha” za naš rad, te da ćemo kroz rezultate projekta opravdati to povjerenje.

Koliko Društvo broji članova?

– Društvo trenutno broji 19 redovnih članova i 5 mladih članova.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost proračuna iznimno je važna kako bi javnost bila upućena na što se troši javni novac.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s