DANIJEL RAKIĆ Grad ima “sluha” za rad Društva inovatora

Danijel Rakić, tajnik Društva inovatora Osijek
Danijel Rakić, tajnik Društva inovatora Osijek

Za projekt Mladi inovatori na djelu iz gradskog proračuna je osigurano 5.000 kuna, možete li ga predstaviti?

– Projekt je koncipiran u više faza. Prva faza je animiranje djece i mladih da se bave inovatorstvom i tehničkom kulturom nakon čega slijedi niz konzultacija zainteresirane djece i mladih s mentorima – suradnicima na projektu. Mentori suradnici na projektu su iskusni nastavnici tehničke kulture, srednjoškolski nastavnici elektrotehničke struke i predavači Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka s višegodišnjim iskustvom u mentorstvu i sudjelovanju na izložbama inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih.

VLASTITI RAD Nakon uvodnih konzultacija i odabira teme svaki polaznik na projektu će u suradnji s odabranim mentorom raditi na svom radu pri tome razvijajući svoje motoričke vještine i logičko razmišljanje te se dodatno educirati u nekim od grana tehničkih znanosti.

Nakon uspješne izrade radova slijedi predstavljanje radova na nekoj od izložbi inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih koje se organiziraju na području Republike Hrvatske. Određene izložbe svake godine mijenjaju mjesto održavanja, sukladno tome u planu projekta za ovu godinu su izložbe Inventum u Iloku, Inova-mladi u Zagrebu, Salon inovacija Bjelovar u Bjelovaru i Inova/Budi uzor u Zagrebu. Najbolji pokazatelj rezultata projekta će biti upravo postignuti rezultati na izložbama odnosno osvojene medalje.

NAGRADE Do sada su sudionici projekta osvojili dvije brončane, četiri srebrno i dvije zlatne medalje za svoje radove, no još uvijek čekamo rezultate izložbe Inova/Budi uzor.

Kako ocijenjujete suradnju Društva inovatora s Gradom Osijekom? Postoji li u Gradu “sluha” za vaš rad?

– Suradnja Društva i Grada pokazala se izvrsnom. Pri pisanju projekta i predaji potrebne dokumentacije imali smo konstantnu podršku u vidu pojašnjenja nejasnoća vezanih uz pravila i uvjete natječaja. S obzirom na odnos Grada prema Društvu pri prijavi projekta, smatramo da Grad ima “sluha” za naš rad, te da ćemo kroz rezultate projekta opravdati to povjerenje.

Koliko Društvo broji članova?

– Društvo trenutno broji 19 redovnih članova i 5 mladih članova.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost proračuna iznimno je važna kako bi javnost bila upućena na što se troši javni novac.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s