Alen Nađsombat, predsjednik Biljarskog kluba Plan B

Za Biljarski klub „Plan B“ iz gradskog je proračuna u 2016. planirano 22.700 kuna, za što je namijenjen taj iznos?

– Iznos iz proračuna se troši sukladno godišnjem planu i programu. Sav novac dobiven iz proračuna ide na natjecanja u hrvatskoj i inozemstvu koja Biljarski klub Plan B prati s obzirom na mogućnosti.

U VRHU Klub je od samog osnutka u vrhu hrvatskog biljara o čemu govori činjenica kako na klupskom Prvenstvu Hrvatske nikada nije bio plasiran ispod trećeg mjesta, da su prošle sezone prva dva mjesta u seniorskom natjecanju zauzeli igrači našeg kluba čime su stekli pravo nastupa za reprezentaciju.

Pomaže li Grad rad kluba i na druge načine?

– Osim kroz proračun, Grad pomaže i savjetodavno što je u nekim situacijama i više od samog novca.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Moram istaknuti više nego dobru suradnju s Gradom kroz sve ove godine. Izgrađen je partnerski odnos u kojemu obje strane žele pomoći samom sportu što je i najvažnije.

Jeste li zadovoljni modelom financiranja sporta u Gradu Osijeku, treba li ga i na koji način poboljšati?

– Naravno da se uvijek može reći kako fali novaca te da bi izdvajanje trebalo biti veće. U potpunosti razumijemo kako financiranje sporta treba gledati kroz prizmu gospodarske situacije u državi i regiji te da nije jednostavno odvojiti novce za sport. Danas nije lako biti sportaš ili voditi sportski klub, ali isto tako nije lako ni biti u gradskoj vlasti zadužen za sport.

ZLATO Zalažemo se za transparentnost, ali i dobivanje novca kroz algoritam kvalitete i kvantitete gdje treba uzeti u obzir i status sporta s obzirom na svjetsku rasprostranjenost. Zlato sa svjetskog prvenstva je zlato sa svjetskog prvenstva, ali isto tako treba cijeniti i brojnost kod sportova u kojima se “teže” ostvaruje nastup u završnicama prvenstava.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Svakako treba pohvaliti Grad Osijek na dobivanju visoke ocjene za transparentnost, jer je transparentnost jedini put kojim možemo ići prema boljoj budućnosti. Smatram kako je transparentnost proračuna najvažnija stvar i da transparentno ponašanje donosi zadovoljne korisnike proračuna.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s