Boris Trajanovski, predsjednik Makedonskog kulturnog društva "Braća Miladinovci"
Boris Trajanovski, predsjednik Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci”

Kako ocjenjujete suradnju sa Gradom?

– Suradnja je vrlo dobra, ona se ogleda kroz financiranje raznih projekata koje organizira naše društvo.

Iz gradskog proračuna za program “Svom gradu s ljubavlju” makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci” izdvojeno je 2.500 kuna. O kakvom je programu riječ?

– Program se bazirao na predstavljanje svega čime se bave članovi Braće Miladinovci, znači da se upoznaju čak i susjedi u zgradi u kojoj imamo svoje prostorije da vide što i kako radimo i da nam se, ako žele, i priključe. Inače, društvo djeluje od 1994., imamo 65 aktivnih članova, a sveukupno 165 članova.

Multikulturalnost Osijeka često se ističe, smatrate li da Grad dovoljno ulaže u taj segment kulture?

– Mislim da ne. Toliko smo projekata poslali, ne samo mi već i ostale udruge manjinskog karaktera, i nisam baš siguran kako su svi bili zadovoljni raspodjelom sredstava. Po meni je to vrlo mala svota novaca za sve ono što bismo mogli predstaviti.

RAZLIČITOST Držim do toga da što nas je više i što smo različitiji, to nam je ljepše i to će nam biti bolje, a i drugi ljudi će nas zamjetiti taman onakvima kakvi jesmo. Različitost u svim segmentima krasna je specifičnost Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je najvažnija. U proračunu sam gledao onaj segment koji se tiče izdvajanja za manjinske udruge za koje se, smatram, izdvajaju jako mali iznosi.

Imate li u planu nove projekte?

– Zajedno s Umjetničkom akademijom iz Osijeka radimo na predstavi “Moj muž pjesnik” makedonske autorice Rumene Božinovske gdje privodimo kraju odlazak u Dramski teatar Skopje u kojem će odigrati premijernu predstavu 21. studenog. Mladi glumci Umjetničke akademije nastupit će pred makedonskim gledateljima i zajednicom Hrvata u Republici Makedoniji. Imamo puno projekata u glavi, ali nemamo dovoljnu financijsku potporu koja nam je jako značajna. Barem što se tiče “Braće Miladinovci”, mislim da bismo digli kulturu Osijeka na vrlo visoku razinu.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s