Damir Zahirović, glavni trener Taekwondo kluba Osijek
Damir Zahirović, glavni trener Taekwondo kluba Osijek

Za Taekwondo klub „Osijek“ u 2016. iz gradskog je proračuna planirano 16.986 kuna, je li taj iznos dovoljan? Koji su drugi izvori financiranja?

– To je dostatno za osnovne potrebe kluba poput plaćanja članarine prema taekwondo savezu, registraciju za natjecatelje i plaćanje trenerskih licenci. Financiramo se kroz članarine i, naravno, dobru volju roditelja koji pripomažu kada se ide na turnire. U klubu uvijek imamo između 60 i 80 članova jer uvijek ima one djece koja prestanu trenirati, ali i nove koja dolaze

Pomaže li Grad, uz korištenje dvorane, i na druge načine rad kluba?

– Grad Osijek ima otvoren javni natječaj u iznosu do 5.000 kuna i na koji se svaki klub može javiti dva puta godišnje. Na njega možemo prijaviti projekt, bilo da se radi o odlasku na natjecanje ili nabavku nove opreme, i zatražiti taj iznos. Ista takav natječaj raspisuje i Županija osječko-baranjska.

Jeste li zadovoljni modelom financiranja sporta u gradu?

– Problem kreće od gospodarstva jer ako gospodarstvo nije razvijeno, onda ne može biti razvijeni ni sport, ni kultura. Da je gospodarstvo na nekim boljim granama vjerojatno bi i financiranje sporta samim tim bilo puno bolje. Uspoređujući s drugim gradovima, Grad Osijek ima model bodovanja uspjeha i po njemu se može napredovati. To je jedan od pravednijih načina raspodjele novca.

Kako ste zadovoljni sezonom?

– S državnog prvenstva smo donijeli tri medalje, dvije seniorske i jednu juniorsku broncu što s obzirom na uvjete nije loše i mogu biti zadovoljan.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s