Grad preuzima brigu o javnim sportskim igralištima

Gotovo svaka od 7 gradskih četvrti i 8 mjesnih odbora u Osijeku ima na svom području barem jedno javno sportsko igralište koje je otvoreno za sve korisnike, a u većini slučajeva je i više njih.

Nakon što je na jednog dječaka, na igralištu u Ulici Ljudevita Posavskog, u Retfali, u rujnu pao koš zajedno s metalnom konstrukcijom, Grad Osijek je preuzeo brigu o igralištima.

TROŠKOVI I ODRŽAVANJE Grad preuzima troškove izgradnje i plaćanja režijskih troškova, dok će redovito održavanje biti kvalitetnije riješeno davanjem igrališta na upravljanje Športskim objektima d.o.o.

Djelatnici Športskih objekata obišli su krajem rujna javne rekreacijske i sportske površine po mjesnim odborima i gradskim četvrtima na području grada te utvrdili koji su to radovi hitno potrebni, vrstu i količinu potrebne sportske opreme na pojedinoj lokaciji te iznos sredstva za navedene zahvate u visini od 217.000 (plus PDV).

Ubuduće će Športski objekti d.o.o. redovito održavati javne rekreacijske i sportske površine i opremu/sprave na njima, a Unikom d.o.o. brinuti o zelenim površinama uz i na javim rekreacijskim i sportskim površinama.

Prva akcija uređenja započela je upravo na gore spomenutom košarkaškom igralištu, a u sklopu nacionalnog projekta “Koš za koš” o čemu više možete pročitati OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: