IVAN KULUNDŽIĆ Projektom “Možeš i ti biti poduzetnik” pomažemo poduzetnicima početnicima

Ivan Kulundžić, voditelj projekta "Možeš i ti biti poduzetnik" kreativne igraonice ŠUBI DUBI
Ivan Kulundžić, voditelj projekta “Možeš i ti biti poduzetnik” kreativne igraonice ŠUBI DUBI

Projekt “Možeš i ti biti poduzetnik” kreativne igraonice ŠUBI DUBI iz gradskog proračuna financiran je sa 5.000 kuna, možete li konkretnije predstaviti projekt?

Projekt je namijenjen poduzetnicima početnicima s ciljem njihova praćenja, informiranja i educiranja oko najbitnijih aspekata poslovanja kako bi uspješno ostvarili svoj poduzetnički pothvat.

EDUKACIJA Ciljevi koji se žele ostvariti kroz ovaj projekt su usmjereni na poduzetnike početnike, kao i one koji to žele postati. Kroz projekt se educira i prati 6 tvrtki kroz period od 3 mjeseca.

Praćenje uključuje pomoć oko računovodstva i knjigovodstva, pravno savjetovanje i ekspertizu te informiranje i konzultacije oko izvora financiranja, kako iz EU fondova tako i ostalih dostupnih izvora financiranja. Također, osim praćenja i pomoći, poduzetnicima su omogućene edukacije iz najbitnijih dijelova poslovanja, kako bi bili što bolje educirani te u stanju donositi što kvalitetnije poslovne odluke.

Koliko vaša udruga okuplja članova i čime se bavi?

Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja edukacije djece i mladih. Udruga sukladno djeluje na području odgoja i obrazovanja, demokratskog razvoja, kulture i umjetnosti, međunarodne suradnje, tehničke kulture i sporta. Trenutno okupljamo 8 članova koji na volonterskoj osnovi provode projekte od značaja za udrugu.

EU FONDOVI U protekle dvije godine Savjet mladih Osječko – baranjske županije financirao je 2 projekta naziva EU fondovi – mogućnosti i prilike. Projekt se provodi drugu godinu zaredom na području Osječko – baranjske županije i namijenjen je mladim osobama koje tek kreću na tržište rada. Do sada je projektima obuhvaćeno 30-ak osoba među kojima velik broj članova neprofitnih organizacija civilnog
društva.

Trenutno provodimo i projekt „Budi i ti poduzetnik“ u suradnji sa Županijskim savjetom mladih Osječko – baranjske županije. Projekt je namijenjen poduzetnicima početnicima kojima se uz edukaciju o temeljnim informacijama o poduzetništvu nudi i
mogućnost besplatnog praćenja poslovanja u trajanju od 5 mjeseci.

Pomaže li Grad rad Udruge i na drugi način osim sredstvima iz proračuna?

Ovo je prvi natječaj Grada na koji se Kreativna igraonica javila, te su osigurana sredstva grada za provedbu projekta u iznosu od 5.000,00 kuna. Grad trenutno ni na koji drugi način ne pomaže rad Udruge.

Kako ste zadovoljni suradnjom sa Gradom?

Iznimno smo zadovoljni ostvarenom suradnjom s Gradom. Zaposlenici Grada uvijek su na raspolaganju za sva pitanja vezana za prijavu i provedbu projekta.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna iznimno je važna kako za udruge koje se većinom financiraju iz sredstava proračuna, tako i za građane kako bi na taj način građani bili u mogućnosti uvidjeti na što se troše sredstva iz gradskog proračuna. Transparentni proračuni omogućavanju uvid i dobivanje potpunih i točnih informacija.

BOLJA KOMUNIKACIJA Građanima se na taj način omoguće utjecanje na efikasnije prikupljanje javnih sredstava, kao i povećanje odgovornosti lokalne vlasti te smanjenje mogućnosti korupcije. Transparentnost proračuna omogućuje bolju komunikaciju građana s lokalnim vlastima i povećanje povjerenja u lokalnu vlast.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: