Marina Banović, vijećnica Mjesnog odbora Višnjevac
Marina Banović, vijećnica Mjesnog odbora Višnjevac

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 459.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Višnjevac dovoljno?

– Uvijek postoji prostora za napraviti više u našem mjestu, stoga bih voljela da su ta sredstva veća. U slučaju Višnjevca želim istaknuti odličnu suradnju s gradskim službama Grada Osijeka, koji imaju razumijevanja za naše ideje i projekte. Na taj smo način realizirali neke od svojih ideja, za koje nam nisu bila dostatna sredstva za programe prioriteta.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora Višnjevac?

– Za sada nam veliki problem predstavlja oborinska odvodnja za većih padalina, jer pojedine ulice u naselju budu doslovno potopljene. Ulice su uske i kada ljudi parkiraju automobile ispred kuća, teško se mimoiđu dva automobila, a i nogostupi, kojih također nedostaje, su „zakrčeni“ automobilima. Zbog toga bi bilo dobro napraviti novu regulaciju prometa i neke ulice pretvoriti u jednosmjerne, kako ne bi u opasnosti bili i pješaci i vozači.

Imate li ideje kako poboljšati kvalitetu života u Višnjevcu?

– Višnjevac je, prostorno, veliko naselje i nemoguće je udovoljiti potrebama stanovnika svih dijelova Višnjevca. Velik problem predstavlja nam nedostatak velikog vrtića, jer mnogi roditelji voze djecu u grad ili u Josipovac u vrtić.

MLADE OBITELJI U Višnjevcu živi mnogo mladih obitelji s djecom, a sve više takvih obitelji želi i stanovati u Višnjevcu, stoga smatram da će nam potrebe za vrtićkim smještajem biti sve veće.

Osim toga nedostaje nam odjel Gradske knjižnice. Školska knjižnica nema velik fond naslova za toliki broj učenika, a dolazak Bibliobusa jednostavno nije dostatan. Potreban nam je i jedan veći prostor koji bi služio svim mještanima. Izgradnja Hrvatskog doma trebala bi biti prioritet, kako bi se građani što prije mogli koristiti njime u raznim prigodama i prema potrebi.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom?

– Već sam u prvom pitanju odgovorila na ovo, no želim istaknuti bolju suradnju s gradonačelnikom, nego s gradskim službama.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost proračuna je vrlo važna kako nama, članovima Vijeća mjesnog odbora tako i našim građanima. Vrlo je važno da građani vide na što je potrošen njihov novac, a svojim stalnim prijedlozima i suradnjom s nama pomažu nam život u Višnjevcu učiniti što kvalitetnijim.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s