Matej Matković, sportski direktor Boksačkog kluba Osijek
Matej Matković, sportski direktor Boksačkog kluba Osijek

Za Boksački klub Osijek u gradskom je proračunu u 2016. predviđeno 46.712 kuna. Je li ovaj iznos dovoljan za klub?

– Iznos za naš cjelokupan rad nije dostatan budući da je klub izrastao u znatno veći kolektiv, no i sam izraz sufinanciranje definira činjenicu. Osnovicu za rad imamo, no sponzorima se moramo pojačati, što smo ove godine uspjeli.

Pomaže li Grad Osijek i na druge načine rad kluba?

– Da, kroz ustupanje besplatnog korištenja dvorane. Također, odazivaju se na naše zahtjeve za jednokratne pomoći, za određenu aktivnost, a najčešće kada smo mi organizatori nekog natjecanja.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Pozitivnom ocjenom.

Jeste li zadovoljni modelom financiranja sporta u Gradu Osijeku, treba li ga i na koji način poboljšati?

– Zadovoljan sam, poznajem model bodovanja prema kojemu se vrednuju zaista pravi rezultati preko kojih klub bude realno rangiran, odnosno nagrađen.

UPITNIK Pozitivno je i to što nama, kao ljudima iz struke više puta godišnje šalju upitinik kako bismo se očitovali o pravilniku bodovanja radi poboljšanja i izmjena.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je bitna, a u skladu s tim je izrađen i sustav izvješćivanja o trošenju sredstava što nas koji volonterski radimo u klubu puno više obvezuje zbog čega nam i nije drago. Istovremeno smo i treneri i tajnici, organizatori, a u određenom segmentu radimo i knjigovodstvo te računovodstvo.

STARI MODEL Jasno nam je da transparentnosti mora biti, no stari model izvješćivanja je bio bolji i jednostavniji. Uz sve to moramo slati naloge, račune, bankovna izvješća i sve ostalo, a to je previše posla.

Većina trenera nije profesionalna, radimo negdje. Navečer idemo na treninge, vikendom na natjecanja pa još kada se moramo baviti s brdom papira, nije nam baš drago. Više bi energije i motiva mogli usmjeriti ka krucijalnom: planiranju, programiranju te realizaciji samog treninga. Dakle, moj je prijedlog da se vrati stari model s jednostavnijim izvješćima, a neka porezna i druge inspekcije rade svoj posao.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s