MARIJANA BOŠNJAK Hvalevrijedan je način na kojega Grad prezentira informacije o proračunu

Direktorica Kinematografa Osijek
Direktorica Kinematografa Osijek

Kinematografima Osijek iz gradskog proračuna je za program Ciklusi sjećanja izdvojeno 10.000 kuna, a za program Čarobni svijet mašte 5.000. Je li taj iznos dostatan?

– S tim smo novcem uspjeli isfininacirati radionice čisto da se djeca nauče kritičkom vrednovanju audio vizualnog djela i da ih se motivira u području kreativnosti vezane za film i nove medije. To je kap u moru naših troškova, jer za svaku projekciju minimalni trošak samo amortizacije je 2.500 kuna, a za autorska prava bez prijevoda 5.000 kuna

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Imamo s Gradom jako dobar odnos i cilj nam je taj odnos i dalje razvijati. Grad Osijek sudjeluje koliko može i s onoliko koliko misli da treba.

VANINSTITUCIONALNA KULTURA Moramo biti realni, razumni i racionalni s obzirom da je ukupan iznos za vaninstitucionalnu kulturu kojeg grad Osijek izdvaja oko 200.000 kuna i kako da onda očekujemo više? Ali drugi par rukavica i tema za raspravu je treba li se vaninstitucionalna kultura podupirati s tako malim iznosom.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je apsolutno najvažnija i smatram da je način na koji grad Osijek prezentira informacije o tome što se troši iz proračuna kojeg oni pune uistinu hvalevrijedan i jedna od najboljih stvari koje su napravljene unatrag nekoliko godina.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: