Grad Osijek će subvencionirati avionsku kartu sugrađana koji su odselili u Irsku

Nakon što je pokrenuta Peticija za pokretanjem zračnih linija Irska – Osijek koja je do danas, 13. listopada, prikupila 3,416 potpisa, reagirao je i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Naime, Grad Osijek i tvrtka Zračna luka Osijek d.o.o. već neko vrijeme razmatraju ovu opciju. Prepreka u konačnoj realizaciji za sada je to što jeftine letove nude niskobudžetne kompanije koje u skorašnje blagdansko vrijeme imaju puno posla zbog čega niti jedna od njih trenutno ne želi uvesti ovu liniju.

DIREKTAN LET Do ožujka ćemo učiniti sve što možemo kako bi uoči ljetne sezone omogućili direktan let koji će naše sugrađane na radu u inozemstvu transportirati izravno kući, a kao prijelazno rješenje ponudit ćemo charter letove, vrlo vjerojatno na datume 23. prosinca i 2. siječnja (Zagreb-Osijek-Dublin-Osijek-Zagreb). Ponude smo prikupili, držim da će cijena biti korektna i uskoro ćemo je objaviti javno – napisao je gradonačelnik Vrkić na svojem FB profilu 9. listopada.

Danas, 13. listopada saznajemo kako će Grad Osijek subvencionirati povratak i posjet sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu.
Za kartu koja ukupno košta 2.500 kuna iznos, od 500 kuna će subvencionirati Grad nakon čega će konačna cijena biti oko 2.000 kuna.

– Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost – napisao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: