Dražen Dogan, trener Košarkaškog kluba Osječki sokol

Za Košarkaški klub Osječki sokol u gradskom je proračunu u 2016. predviđeno 154.000 kuna, jeste li zadovoljni tim iznosom?

– Taj iznos nam jedva pokriva troškove natjecanja čitavog pogona s obzirom da u klubu imamo mlađe kadete, kadete, pionire, juniore i seniore, a kotizacije samo za A2 ligu iznose 2.000 kuna, za kadete i juniore 1.600 do 1.700 kuna plus utakmice. Ne računam prijevoze gdje se snalazimo tako da roditelji i treneri osobnim vozilima razvoze djecu.

AMATERI U klubu su svi amateri, nitko nema nikakvih prihoda i sve što se troši, troši se na natjecanja.

Kad bismo dobili samo malo veću pomoć od strane Grada, bilo bi puno lakše izgurali sezonu.

Imate li drugih izvora prihoda?

– Za normalno funkcioniranje kluba nama je potrebno 250.000 kuna godišnje. Hvatamo za rame svakog tko nam može pomoći i na taj način zapravo pokrivamo troškove.

Kako ocijenjujete suradnju sa Gradom?

– Zadovoljni smo suradnjom s Gradom, svjesni smo da je situacija takva da se ne mogu izdvojiti znatno veća sredstva, ali da je samo malo veći iznos u gradskom proračunu namijenjen za KK Osječki sokol bilo bi nam kudikamo lakše.

BESPLATNO Dvorane koje dobijemo na korištenje za treninge financira nam Grad, jedino što je problem što su to male školske dvorane pa kada djeca dođu u veliku dvoranu onda nastaju problemi. Ali dobro je, zadovoljni smo i što imamo barem mjesto na kojem možemo trenirati.

Jeste li zadovoljni modelom financiranja sporta u Gradu?

– To je pitanje za raspravu jer kompletan sport u Hrvatskoj nije financiran kako treba, nema one prave osnove s koje bi se moglo krenuti. Što se Grada tiče, svjesni smo kako su sredstva mala i ovo je korektno prema sportskim klubovima, ali vjerujem kako se kroz razgovor i to može bolje realizirati.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocijenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je važna pogotovo za sve nas koji se borimo da dobijemo jedan dio kolača iz gradskog proračuna.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s