44.105.165 eura za urbanu aglomeraciju Osijeka

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić jučer, 11. listopada je svečano uručio Odluku o odabiru područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) predstavnicima sedam odabranih gradova, u čijim urbanim područjima će se provoditi ulaganja, a to su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pula.

FONDOVI Odabranim gradovima na raspolaganju je 345.351.269 eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razvoj urbanih područja, a od toga urbanoj aglomeraciji Osijek pripada 44.105.165 eura.

– Sada krećemo u posao same pripreme projekata te je na nama da odredimo prioritete. Cilj nam je pripremiti održive projekte, a sve je lakše kada znamo da su financijska sredstva već osigurana te je na nama samo da ih usmjerimo ondje gdje držimo da je najpotrebnije. Ovo je još jedna velika svota novca koja dolazi u Osijek i okolicu, očito je da smo pokrenuli lančanu reakciju s projektima i da iz dana u dan osiguravamo sve više sredstava nužnih za prosperitet grada – napisao je gradonačelnik Ivan Vrkić na svom FB profilu.

URBANI RAZVOJ Svrha ustrojavanja urbanih područja je učinkovitije planiranje, usklađivanje i provedba politike regionalnoga razvoja, te povlačenje sredstava iz fondova EU namijenjenih urbanom razvoju.

Urbanu aglomeraciju Osijeka čine gradovi Osijek, Belišće i Valpovo te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci, Tordinci, Vladislavci i Vuka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: