DUBRAVKO LAŽETA Grad daje veliki doprinos za zdravlje djece i mladih

Dubravko Lažeta, koordinator udruge "Građanska prevencija - Osječka škola"
Dubravko Lažeta, koordinator udruge “Građanska prevencija – Osječka škola”

Udruzi “Građanska prevencija – Osječka škola” za projekt “Bez ovisnosti – u tome je bit” iz gradskog proračuna izdvojeno je osam tisuća kuna, o kakvom je projektu riječ?

– Projekt traje 11 godina i svake se godine zove drugačije, a u njegovu je provedbu uključeno 16 osnovnih škola i pet socijalnih ustanova te Kreativni klub iz Mjesnog odbora Sarvaš. Među desetak smo udruga po inovativnost, efikasnosti i kvaliteti jer smo uspjeli prema mjerenjima Centra za prevenciju i MUP-a smanjiti prva kušanja alkohola.

FESTIVAL ZDRAVLJA Ono što je bit, svake godine, nakon provedenih multimedijalno-interaktivnih i kreativnih radionica s oko tisuću djece, jedini u Hrvatskoj organiziramo multimedijalni Festival zdravlja u suradnji s našim partnerima na projektu Umjetničkom akademijom u Osijeku, Gradom i Centrom za socijalnu skrb. Na Festivalu zdravlja učenici s najinovatnijim radovima dobiju pohvale i priznanja.

Jedinstveni smo po tome što naši direktni korisnici ispunjavanju evaulacijske upitnike o tome koliko su zadovoljni multimedijalnim sadržajem, interaktivnom radionicom, voditeljima kreativnih radionica, inovativnošću i konkretnim primjerima iz života.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Imam sve pohvale za Grad koji daje veliki doprinos za zdravlje djece i mladih. Suradnja je na visokoj razini i bez potpore Grada ne bismo mogli provoditi projekt.

KOORDINACIJA Zadovoljni smo suradnjom s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo, koordinacijom s gradonačelnikom. Možemo samo pohvaliti odnos Grada prema udrugama. Iako smo dobili samo 8.000 kuna ne možemo očekivati veća sredstva jer ih ni Grad nema u proračunu, daju nam koliko se može. Ne mogu svi biti zadovoljni s financijama, ali postoje I drugi vidovi potpore kao što je moralna podrška. Ne gleda se sve kroz novac.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je izuzetno važna jer građani trebaju i moraju znati gdje i kako se troši novac. Ona je dokaz stupnja demokracije i razvoja društva, bitno je da građani u svakom u trenutku mogu vidjeti kako je proračun raspoređen. Kada bi se država ugledala na nas i imala transparenst kakvu ima Grad Osijek, vjerujem kako bi bilo drugačije i bolje.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: