Stjepan Galović, predsjednik Udruge Branitelja Hrvatske "Slavonija"
Stjepan Galović, predsjednik Udruge branitelja Hrvatske “Slavonija”

Udruga branitelja Hrvatske “Slavonija” za projekt “Ideali demokracije” iz gradskog je proračuna dobila 4.700 kuna. O kakvom je projektu riječ?

– Već niz godina provodimo projekt Ideali demokracije – ponašanje branitelja u demokratskom društvu. Jedna od naših uloga je proširivanje znanja o demokraciji i kako bi se branitelji trebali naći u tom sklopu. Branitelji su različite populacije i onda je to različita i slojevita struktura koja u ranijim razdobljima nije imala priliku čuti nešto o demokraciji i što su to organizacije civilnog društva. Sastavljamo svake godine upitnik od 10 do 15 pitanja i iz toga sastavljamo izvješća koja se sastoje od statističke i opisne obrade tih odgovora.

PARTNERI I što je najvažnije mi smo partneri Instituta za regionalnu i lokalnu samoupravu koji sudjeluje dijelom u obradi podataka, dijelom u organizaciji, dijelom u predavanju i radionicama.

Mi smo mala braniteljska udruga sa stotinjak članova pa su u anketiranje uključene i partnerske braniteljske udruge.

Kako ocjenjujete suradnjom s Gradom?

– Surađujemo sa svim strukturama Grada s kojima možemo surađivati – od gradskih četvrti, Odbora za branitelje, nekada i samim gradonačelnikom. Kao Udruga moramo imati što bolju, što kvalitetniju i što tješnju suradnju s Gradom. Ove godine dobili smo 4.700 kuna što je iznos koji je nama prihvatljiv, a naša suradnja ako bih morao ocijenjivati bila bi između četiri i pet.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Jedna od najvažnijih stvari u demokratskom društvu je otvorenost, odnosno transparentnost. Bitno je da proračun bude dostupan i razumljiv građanima. Mi se kao Udruga tako i ponašamo, a to znači uredno izvješćujemo o svome poslovanju.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s