Vladimir Pavičić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Zanatlija
Vladimir Pavičić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Zanatlija

Za projekt “Od Panonskog mora do zelenih gora” Hrvatskog planinarskog društva Zanatlija iz gradskog proračuna je izdvojeno 5.000 kuna, o kakvom je projektu riječ?

– Projekt je u sklopu naše planinarske sekcije za djecu i mlade koja se zove Dumina i u sklopu kojega namjeravamo educirati i osposobiti djecu za planinarenje, kretanje u prirodi i zaštiti okološa.

ZA MALE PLANINARE Dakle kao što za odrasle postoje planinarske škole ovo je program prilagođen za djecu. U sklopu tog projekta sufinanciran je jedan izlet.

Kako ocjenjujete suradnja sa Gradom?

– Zadovoljni smo, suradnja je korektna. Raspodjela novca danas je pravednija i transparentija nego što je bila prije jer se svi iznosi moraju opravdati, a što nama i odgovara.

HPD Zanatlija ove godine slavi 45 obljetnicu osnutka, koliko članova okupljate?

– Društvo radi putem sekcija prilagođenih interesima naših članova kojih trenutno imamo 370.

SEKCIJE Imamo vodičku sekciju koja okuplja licencirane planinske vodiče, markacističku sekciju koja se bavi održavanjem planinarskih puteva koji su u našoj nadležnosti, imamo visokogorsku sekciju koja okuplja malo iskusnije planinare, potom seniorsku sekciju, već spomenutu Duminu te sekciju Sveti Josip Radnik koja je spoj planinarenja i duhovnog u suradnji sa župama Sv. Josip Radnik i Retfala. Također imamo i sekciju Zanat-lije koju čine naše kreativke koje izrađuju suvenire za društvo.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je itekako važna, a mi u Društvu na tom principu i radimo. Dakle, kompletno sve što se tiče financija je dostupno našim članovima, nema nikakvih tajni, za svaki se izlet podnose izvještaji i točno u lipu se zna gdje je, što i kako potrošeno. Svakako da zbog toga pozdravljamo i ocjenu transparentnosti Grada.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s