Božidar Šnajder, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku
Božidar Šnajder, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku

Rebalansom proračuna za HNK u Osijeku osigurano je dodatnih 400.000 kuna. Za što je namijenjen taj iznos?

– Taj iznos je dodijeljen jer je za HNK u ovoj godini bilo planirano 11,2 milijuna kuna što je premali iznos. To se znalo već na početku godine. Zato je dogovoreno da će 400.000 kuna rebalansom proračuna osigurati Grad i 400.000 kuna Osječko-baranjska županija, što opet nije dovoljno. Na početku godine je i županija za kazalište osigurala 11,9 milijuna kuna što je iznos do kojega nas oni mogu pratiti, ali ne ako i Grad ne donese odluku da rebalansom također dođe to tog iznosa.

JOŠ 100.000 KUNA Nisam zadovoljan tim rebalansom i očekujem da će do kraja godine biti donijet još jedan te da će kazalište dobiti još najmanje 100.000 kuna.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Zadovoljan sam odnosom, ali nisam zadovoljan iznosima koji se dodjeljuju za kazalište. Što se tiče kontakata i razgovora između mene i predstavnika Grada vezano uz programe za gostovanja, iznajmljivanje dvorane, zajedničkih nastupa izvan Osijeka u čemu kazalište dobiva apsolutnu potporu, odnos je odličan. Osim ovoga dijela koji se tiče financiranja gdje Grad ne odvaja dovoljan iznos za kazalište. Onda se do kraja godine kroz nekoliko rebalansa dođe do razumnog iznosa.

FINANCIJSKI PLAN Nije mi jasno zašto to ne može biti odmah početkom godine kada se radi financijski plan nego se mučimo.

Odnosi su korektni jer o svemu možemo razgovarati, ali mislim da nije s dovoljno pozornosti razmotren financijski plan. Kada se sve zbroji, bez ijedne lipe za program, kazalištu treba minimalno 12 milijuna kuna od svakog od osnivača.

Počela je 110. kazališna sezona, što nas očekuje?

– Paralelno krećemo s dvije premijere pa tako za 3. listopada najavljujem hrvatsku operu “Porin”, Vatroslava Lisinskog i dramu “Vitez slavonske ravni” Marije Jurić zagorke. To je program koji će biti prikazan do Nove godine. Nakon toga planiramo dramu “Krvava svadba”, operetu “Bajadera”, a zatim i komediju Ivane Šojat “Agregatna stanja” uz dodatne koncerte.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s