IVICA LUČIĆ U idućoj godini planiramo pet do sedam premijera

Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka MIhaljevića
Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka MIhaljevića

Za Dječje Kazalište Branka Mihaljevića u 2016. iz gradskog proračuna namijenjeno je 4.648.400 kuna, jeste li zadovoljni iznosom?

– Iznos koji nam je predviđen u proračunu za slijedeću godinu ne daje mogućnosti da se učini nešto više nego što je to bilo ove godine. Dostatan je za izvođenje obveznih osnovnih programa, ali za potrebe nekakve nadgradnje (investicije i zapošljavanje mladih glumaca) moramo pričekati neka bolja vremena.

PRILAGODBA Jesam li zadovoljan? Da, jer je u ovom trenutku jako važno da sredstva nisu smanjena pa s obzirom na situaciju prilagodit ćemo se mogućnostima.

Rebalansom proračuna u srpnju dječjem kazalištu je dodijeljeno 300.000 kuna, na što je taj iznos utrošen?

– Iznos od 300.000 kuna je rebalansom vraćeni iznos koji je bio, da tako kažem, skinut u proračunu za ovu godinu. Utrošen je na podmirenje dugovanja “iz prethodnih razdoblja”, materijalne troškove, programske troškove i honorare suradnicima (režiseri, kostimografi, scenografi, kompozitori, članovi povjerenstva za SLUK i td.).

Dječje Kazalište Branka Mihaljevića prošle sezone realiziralo je četiri premijere i izvelo 274 predstave, što pripremate u novoj sezoni?

– U novoj sezoni imamo plan realizirati nešto više premijernih naslova od kojih su neki naslovi koprodukcije s drugim kazalištima ili ustanovama. Kako sada stoji dogovor, moguće je da se dogodi čak sedam novih naslova. Ali neka to za sada ostane na pet. Broj odigranih predstava i publike planiramo otprilike na istom nivou mada je iz godine u godinu evidentno smanjenjen broj djece u županiji, a i šire.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s