ŽELJKO BUGARIĆ Dosta je projekata koji se financiraju direktno iz gradskog proračuna

Željko Bugarić, vijećnik Gradske četvrti Novi grad
Željko Bugarić, vijećnik Gradske četvrti Novi grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 504.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Novi grad dovoljno?

– To su sredstva predviđena za manje komunalne intervencije, normalno je da svi žele da je proračun veći da se više toga može popraviti i srediti, međutim postoji dosta projekata koji se financiraju iz Grada, gdje Grad prihvati inicijative iz Gradske četvrti.

Koji su najveći problemi vaše četvrti?

– Gradska četvrt Novi grad sastoji se iz dijela koji je tipično urban i dijela koji je rezidencijalni pa ima različite probleme. Nema generalnog problema kojeg bi posebno istaknuo.

RIJEŠENO Gradska četvrt Novi grad je uvijek imala dosta dobre vijećnike i puno se toga uspijevalo riješti angažmanom Vijeća.

Zadovoljan sam kako radi trenutno Vijeće jer se puno govori o konkretnim problemima, ide se čak dotle da se identificiraju na pješačkim stazama mjesta gdje je staza loša, gdje se stvaraju bare kada je loše vrijeme, govori se o svakom drvetu koje možda smeta i slično.

Imate li ideje kako poboljšati kvalitetu života u Gradskoj četvrti?

– Što se tiče infrastrukture uvijek bi moglo biti bolje. Mislim da bi možda trebalo malo poboljšati komunikaciju sa stanovnicima četvrti, da vide kako vijeće radi za njih, da se više ljudi javi s konkretnim problemima da bi mogli biti izanalizirani i da ih se na koncu pokuša riješiti. Tu vidim u ovom mandatu gradske uprave napredak. Uvažavaju se stavovi

NATHODNIK Vijeća gradske četvrti, pokušavaju se se riješiti problemi, a posljednji takav primjer je pješački nathodnik iznad obilaznice.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Primjećujem da je sve bolja, sviđa mi se što se stavovi Vijeća gradske četvrti uvažavaju i što nema podcijenjivanja iako smo različita razina vlasti. Zaista se može doći do gradskih službi gdje se ozbiljno izanalizira problem i gdje dobijemo povratne informacije što je, kako i kada moguće, a to nam je vrlo važno.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: