Otvoren nathodnik preko Južne obilaznice

Točno četiri mjeseca od otvorenja radova (9. svibnja), u petak, 9. rujna je pušten u promet novoizgrađeni nathodnik preko osječke Južne obilaznice.

Ovim su stanovnici južnog dijela Stadionskog naselja dobili izravnu poveznicu s ostalim dijelom grada, što im je bila dugogodišnja želja i potreba.

FINANCIRALI Projekt vrijedan 3.1 milijun kuna osim Grada Osijeka financirale su također Hrvatske ceste, a radove izveo Osijek-Koteks pod nadzorom Instituta IGH.

 

Nakon otvorenja nathodnika, gradonačelnik Ivan Vrkić je s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obišao i radove na još jednom velikom i značajnom projektu za Grad Osijek, izgradnji kružnog toka na Trpimirovoj kod NŠD Gradski vrt.
Radi se zapravo o projektu rekonstrukcije državne ceste D518 od raskrižja s Divaltovom do čvorišta s državnom cestom D2 “Čvorište Trpimirova” (Južna obilaznica Osijeka), koja će biti izvedena u smislu proširenja postojećih širina i broja prometnih traka (četiri prometne trake svaka širine 3.5metra), izgradnje razdjelnog pojasa širine 4 metra, zelenog zaštitnog pojasa širine 2 – 2,5 metra između ceste i pješačkih, odnosno biciklističkih površina.

Na raskrižju D518 s dvoranom „Gradski Vrt“ i gradskom ulicom prema trgovačkom centru, projektirano je kružno raskrižje sa spiralnim tokom prometa (tzv.”turbokružni tok“ ), što će osigurati dominantan pravac državne ceste u smjeru sjever-jug. S istočne strane kolnika je projektirana dvosmjerna biciklistička staza širine 2.2.metra, dok su s obje strane projektirane staze širine 1,8 metara.

Više o ovim temama pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: