Ante Šimić, direktor tvrkte Tržnica d.o.o.
Ante Šimić, direktor tvrkte Tržnica d.o.o.

U kojoj je fazi projekt uređenja i priključenja prostora nekadašnje vojarne na Gajevom trgu u parkirališni sustav Tržnice?

– Grad Osijek i Tržnica d.o.o. sklopili su ugovor o pravu građenja, na gradskom zemljištu, parkirališta za potrebe Gornjogradske tržnice. Tim projektom, vrijednim oko milijun i pol kuna, Tržnica, odnosno naši sugrađani koji posjećuju tržnicu, dobit će šezdeset novih parkirnih mjesta na prostoru nekadašnje vojarne. Na taj način riješit ćemo kronični nedostatak parkirališta, a što je bio ograničavajući faktor u razvoju tržnice. Izrađena je projektna dokumentacija te je u tijeku postupak izdavanja građevinske dozvole.

U STUDENOM Očekujemo početak radova, a nakon provedene javne nabave, sredinom listopada. Parkiralište bi trebalo biti u funkciji najkasnije sredinom studenog.

U kojoj je fazi projekt „sunčeve elektrane“?

– Projekt „Zelena energija za zelenu tržnicu“ spreman je za apliciranje za EU fondove. Očekujemo da će nova Vlada uskoro objaviti natječaj na koji ćemo aplicirati.

EU NOVAC Projekt je vrijedan 36 milijuna kuna te stoga očekujemo 85-postotni udio EU novca u zatvaranju financijske konstrukcije, a 15 % bi bila domicilna sredstva.

Provedbom ovog projekta Gornjogradska tržnica bi bila najuređenija tržnica u Hrvatskoj jer je predviđena rekonstrukcija poslovne zgrade od podruma do krova, a najvažnije je to da bi energetski bili samodostatni tj. proizvodili bismo dovoljno električne (solarne) energije za potrebe tržnice i naših komitenata.

Jesu li u tijeku ili planu novi projekti i koji konkretno?

– Sljedeći projekt bi trebao biti Autosajam (autopija) s natkrivenim parkirališnim i prodajnim mjestima. Na nadstrešnice bi instalirali fotonaponske panele za proizvodnju električne energije te bi izgradili poslovnu zgradu za salone automobila, ugostitelje i prateće službe autosajma. Izrađeno je idejno rješenje, a u nastavak realizacije ovog projekta krenuli bi nakon realizacije projekta „Zelena energija za zelenu tržnicu“.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Po područjima

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s