DRAGUTIN BODAKOŠ Grad ulaže u našu četvrt više od sredstava koja se direktno za nju izdvajaju

Dragutin Bodakoš, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad
Dragutin Bodakoš, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradske četvrti Gornji grad dovoljno?

– Sredstva iz proračuna grada koja se izdvajaju za gradske četvrti općenito nisu dostatna za ispunjenje želja svih stanovnika četvrti. Isto je i s četvrti Gornji grad. Treba ipak biti objektivan i reći da Grad Osijek u sklopu svojih projekata ulaže u našu četvrt mnogo više od sredstava koja se direktno izdvajaju na račun četvrti.

ŽUPANIJSKA Primjer je uređenje dijela Županijske ulice od 1,8 milijuna kuna koje u krajnosti znače poboljšanje života stanovnika četvrti, ali i svih građana koji posjećuju naš Gornji grad a posebno sami centar.

Koji su najveći problemi Gradske četvrti Gornji grad?

– Problemi koje ima četvrt prvenstveno se odnose na poboljšanje kvalitete života djece i građana četvrti. Jedno od hitnih koje se treba rješavati su igrališta za djecu i mlade. Primjer tome je igralište Osnovne škole Franjo Krežma, Također, tu je i problem nedostatka biciklističkih staza.

Kako poboljšati i iskoristiti potencijal Gradske četvrti?

– Potencijal četvrti Gornji grad treba više koristiti u turističke i trgovačke svrhe. To znači da bi otvaranje trgovina koje su prazne stvorilo mogućnost oživljavanja ovog prostora uz ponudu turističkih sadržaja kroz posjetu umjetničkim institucijama, a primjera je mnogo. Tu je kazalište, galerija, knjižnice i drugi. Time će se stvoriti mogućnost posjete stanovnika iz okolnih gradova, a također i okolnih zemalja, a time podići i prosperitet četvrti koju ona zaslužuje.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Suradnja četvrti s Gradom je dobra uz stalnu informiranost gradskog čelništva s problemima četvrti.

SASTANCI Prema potrebi se održavaju i zajednički sastanci s gradonačelnikom i njegovim suradnicima, a u svrhu rješavanja tekućih problema u četvrti.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Dobra informiranost građana s trošenjem novca poreznih obveznika znak je visokog stupnja demokracije u gradu, a Osijek je po toj transparentnosti proračuna na visokom mjestu i to nam treba služiti na čast.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: