Dragutin Bodakoš, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad
Dragutin Bodakoš, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradske četvrti Gornji grad dovoljno?

– Sredstva iz proračuna grada koja se izdvajaju za gradske četvrti općenito nisu dostatna za ispunjenje želja svih stanovnika četvrti. Isto je i s četvrti Gornji grad. Treba ipak biti objektivan i reći da Grad Osijek u sklopu svojih projekata ulaže u našu četvrt mnogo više od sredstava koja se direktno izdvajaju na račun četvrti.

ŽUPANIJSKA Primjer je uređenje dijela Županijske ulice od 1,8 milijuna kuna koje u krajnosti znače poboljšanje života stanovnika četvrti, ali i svih građana koji posjećuju naš Gornji grad a posebno sami centar.

Koji su najveći problemi Gradske četvrti Gornji grad?

– Problemi koje ima četvrt prvenstveno se odnose na poboljšanje kvalitete života djece i građana četvrti. Jedno od hitnih koje se treba rješavati su igrališta za djecu i mlade. Primjer tome je igralište Osnovne škole Franjo Krežma, Također, tu je i problem nedostatka biciklističkih staza.

Kako poboljšati i iskoristiti potencijal Gradske četvrti?

– Potencijal četvrti Gornji grad treba više koristiti u turističke i trgovačke svrhe. To znači da bi otvaranje trgovina koje su prazne stvorilo mogućnost oživljavanja ovog prostora uz ponudu turističkih sadržaja kroz posjetu umjetničkim institucijama, a primjera je mnogo. Tu je kazalište, galerija, knjižnice i drugi. Time će se stvoriti mogućnost posjete stanovnika iz okolnih gradova, a također i okolnih zemalja, a time podići i prosperitet četvrti koju ona zaslužuje.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Suradnja četvrti s Gradom je dobra uz stalnu informiranost gradskog čelništva s problemima četvrti.

SASTANCI Prema potrebi se održavaju i zajednički sastanci s gradonačelnikom i njegovim suradnicima, a u svrhu rješavanja tekućih problema u četvrti.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Dobra informiranost građana s trošenjem novca poreznih obveznika znak je visokog stupnja demokracije u gradu, a Osijek je po toj transparentnosti proračuna na visokom mjestu i to nam treba služiti na čast.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s