Željko Vukić, predsjednik Kickboxing kluba "Sveti duh"

Željko Vukić, predsjednik Kickboxing kluba “Sveti duh”

Iz gradskog proračuna za Kickboxing klub Sveti duh je u 2016. godini planirano 139.606 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

– Taj iznos smo dobili temeljem sportskih rezultata i tim iznosom moramo biti zadovoljni. Radimo, ostvarujemo rezultate, uvijek smo zadovoljni onime što dobijemo, koliko smo ostvarili toliko smo i dobili.

Pomaže li Grad rad vašeg kluba i na druge načine?

– Grad nas pomaže. Recimo 2013. organizirali smo otvoreni turnir u kojem nam je Grad platio dvoranu, a na kojem je bilo više od 100 boraca više nego li na prvenstvu Europe. Predsjednik svjetske kickboxing federacije bio je oduševljen, tražio da taj turnir prijeđe u tradiciju, međutim riječ je o tri puta većem iznosu nego što ga dobijemo temeljem svojih rezultata.

DVIJE GODINE Uz pomoć Grada i sponzora dvije smo godine organizirali taj turnir, ali na žalost više ga nismo mogli isfinancirati.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– Surađujemo zasada u najboljem mogućem obimu. Zadovoljni smo, sve ide kako treba, sve odgovore dobijemo na vrijeme, a onda
sve funkcionira.

Kako ocjenjujete model financiranja sporta u Gradu?

– Načinom financiranja sporta u Gradu sam zadovoljan, ali nisam zadovoljan finaciranjem sporta u državi. Nekoć se odvajalo 0,86 posto proračuna za ukupan sport. Osijek s okolinom vrvi od talenata, to kipi koliko ih je, samo što propadaju i nikada mi neće biti jasno zašto je to tako. Trebalo bi se više pažnje posvetiti uvjetno rečeno manjim sportovima koji stagniraju ili propadaju.

USMJERITI NOVAC Grad sam ne može toliko isfinancirati, kriva je država koja bi trebala više novca usmjeriti u financiranje sporta.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Mora biti transparentan odnos između svih sudionika, sve mora biti čisto, vidljivo i dostupno svakome. U našem klubu da ne radimo transparentno, ne bismo imali to što imamo. Kada kažemo da sve članarine prebacujemo na naš račun kluba, mnogi nam se čude. Politika kluba je da se niti jedan trener ne plaća, sva članarina je usmjerena na račun kluba iz čega se plaćaju natjecanja. Sve je usmjereno na rezultat, svi koji rade, rade volonterski zato što to vole.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s