Ištvan Harangozo, vijećnik Mjesnog odbora Višnjevac
Ištvan Harangozo, vijećnik Mjesnog odbora Višnjevac

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 459.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Višnjevac dovoljno?

– Taj je iznos nedovoljan. S obzirom na veličinu i velike potrebe Mjesnog odbora Višnjevac to su mala sredstva s kojima ne možemo pokriti sve ono što bi željeli. Nekoć su izdvajanja bila i 900.000 kuna. Iako smo svjesni kako živimo u vrijeme krize i kako Grad nema novca za sve.

KAPITALNI PROJEKTI Ove godine planiramo dva kapitalna projekta – parking kod groblja koji se već radi i nastavak parkinga u ulici Nikole Šubića Zrinskog do Crnog puta.

Koji su najveći problemi MO Višnjevac?

– Najveći su problemi ceste koje su dotrajale i oborinska odvodnja jer čim je jača kiša ili prolom oblaka u velikom broju ulica podrumi plivaju, a kanali su puni.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– Suradnja je dobra, saslušaju nas uvijek, ali novca nema. Primjerice, projekt je gotov za Poštansko naselje, ali su veliki novci u pitanju, 3,5 milijuna kuna i ne može se napraviti odjednom.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost bitna, jer građanima, poreznim obveznicima, omogućuje da se informiraju koliko se, gdje i kako troši proračunskog novca.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s