Pametni tuš postavljen na Srednjoškolskom igralištu

Jedinstveni uređaj nazvan Pametni tuš ili Smart Shower LOOPS, pušten je u rad jučer, 3. kolovoza na Srednjoškolskom igralištu i prvi je takav na području Hrvatske.

Izumio ga je kreativni trojac iz Osijeka, studenti ekonomije, Matias Knežević, Krešimir Gorupić i Niko Jeleč. Osim tuširanja, ova naprava u obliku elipse svijetli, ima WiFi i mogućnost instaliranja zvučnika. Korisnici stoje na podlozi od bagrema, a sama konstrukcija napravljena je od izdržljivog materijala inoksa. Solarna ploča cijelog dana skuplja energiju, a ona se najjasnije uočava noću kada tuš osvjetljava sve oko sebe u krugu od tridesetak metara.

INTERNET Sam tuš pokreće fotonaponska ćelija od 300W koja se nalazi na vrhu. Konstrukcija je glomazna, no što je veća, više energije može “povući” i više proizvoda napajati te jače svijetliti. U tušu je internet s dometom većim od 500 metara, a na njega se može istodobno priključiti 50-ak osoba.

Uz financijsku potporu Grada Osijeka, a u suradnji sa Športskim objektima, osječki sportaši i rekreativci dobili su još jedan i to unikatan sadržaj na Srednjiki, a želja je njegovih tvoraca da se ovakvi uređaji nađu na plažama diljem jadranske obale, čemu su prvenstveno i namijenjeni.

– Odmah smo prepoznali vrijednost ovoga projekta i smatramo ga jednom od najvažnijih investicija u ovoj godini, ne u financijskom smislu, jer je Grad za ovaj projekt izdvojio 50.000 kuna, nego u njegovu značaju, s obzirom da je “proizvod pameti” naših mladih sugrađana – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s