Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika Grada Osijeka
Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika Grada Osijeka

Za projekt “Dnevi boravak- ljepota života starijih osoba” vašoj je udruzi iz gradskog proračuna namijenjeno 30.000 kuna. Jeste li zadovoljni iznosom?

– MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka zadovoljna je iznosom koji je dobila za provedbu projekta “Dnevni boravak-ljepota života starijih osoba”.

O kakvim je projektima riječ?

– Projekt “Dnevni boravak-ljepota života starijih osoba” provodi se svakodnevno u novouređenim prostorijama udruge. Kroz projekt smo za naše korisnike, starije osobe osmislili razne aktivnosti kako bismo upotpunili njihovo vrijeme, omogućili im druženje, razgovor te spriječili njihovu socijalnu isključenost koja je kod populacije treće životne dobi vrlo prisutna.

AKTIVNOSTI Za njih smo organizirali sporte aktivnosti (tjelovježbu), kreativne radionice (razne ručne radove), igranje raznih društvenih igara, edukativne radionice (u suradnji s raznim drugim udrugama educiramo ih o zdravstvenim problemima vezanim za njihovu dob, prehrani, itd.). Za njih se organiziraju zabavne večeri uz glazbu i ples, kako bi samci upoznali nove prijatelje, putovanja i izlete.

Projektom se želi starije osobe potaknuti na aktivnije sudjelovanje u društvenom životu, spriječiti samoću i zadržati ih što duže u njihovim domovima. Svjesni smo problema vezanih za smještaj u staračkim domovima te vidimo važnost što dužeg boravka starijih osoba u njihovom domu.

Koliko članova broji vaša udruga?

– Udruga je 2015. godine imala 2700 članova.

Pomaže li Grad rad Udruge i na drugi način?

– Osim sredstava za projekt Grad nam omogućuje besplatno korištenje prostorija pri mjesnim i gradskim četvrtima u kojima se naši članovi druže i okupljaju, a prilikom obilježavanja važnijih datuma za udrugu Grad nam daje na korištenje štandove na gradskim trgovima.

Kako ocjenjujete suradnju sa gradom?

– Suradnja Grada i udruge je uspješna već dugi niz godina te najveću pomoć u radu dobivamo preko Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost proračuna je vrlo važna jer sredstva se trebaju trošiti namjenski, na korist i dobrobit svih građana Osijeka. Budući da se proračun puni i od novca koji uplaćuju građani mislimo da je važno da oni znaju za što se novac troši i na koji način.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s