Đurđica Đukelić, vijećnica Mjesnog odbora Tenja

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 414.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Tenja dovoljno?

– To je desetina od potrebnog za Mjesni odbor Tenja s obzirom kolike su naše potrebe za infrastrukturu, poticanje poduzetništva mladih, mnoge udruge…

Koji su najveći problemi vašeg mjesnog odbora?

– Naš najveći problem trenutno su komarci.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Potrebno je poticanje poduzetništva, infrastukturno uređenje kao što je rasvjeta, ceste, staze, poticanje seoskog turizma i poticanje mladih poljoprivrednih gazdinstava u svrhu zapošljavanja i ostanka mladih na selu. Također, treba se više poticati proizvodnja domaćih prehrambenih proizvoda, ali i otkup istih.

NOVI VRTIĆ Svakako nam je potreban novi vrtić za djecu jer ovaj naš u Tenji je sramota Grada. Pokriven je azbestnim pločama što je strašno! Također više treba ulagati u mladost u smislu natalitetne politike i obrazovanja.

Ne znam gdje bi se tebalo oduzeti i gdje dodati jer je sve manje sredstava, a svjesna sam da je sve potrebno, teško je tu ispravno odlučiti. Uvijek će netko biti nezadovoljan.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Naravno da je važna transparentnost. Svi želimo znati na što se novci troše i gdje bi se možda trebalo i više ulagati.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s