JOSIP PASTUOVIĆ Grad treba više ulagati u informatičku industriju

Josip Pastuović, vijećnik Mjesnog odbora Višnjevac
Josip Pastuović, vijećnik Mjesnog odbora Višnjevac

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 459.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Višnjevac dovoljno?

– Ta sredstva nimalo nisu dostatna s obzirom na veličinu i broj stanovnika u Višnjevcu.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora Višnjevac?

– Najveći problemi su problem oborinske odvodnje u velikom broju ulica, zapušteni tržni centar (vlasništvo Grada i privatnih osoba) koji bi se mogao iskoristiti ili za dječji vrtić ili za zgradu doma za potrebe brojnih udruga, neadekvatno rješenje postojećeg dječjeg vrtića, nepostojanje aktivnosti oko produženja tramvajske pruge.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– S obzirom na trenutnu situaciju u Osijeku, najbolja situacija oko pokretanja ili poboljšavanja gospodarstva je vezano za informatičku industriju i u tom smjeru bi Grad trebao poduzeti maksimalne napore (slobodni gradski prostori, poticaji za zapošljavanje, potpora ljudima oko potrebne edukacije…) da se ta grana gospodarstva još jače pokrene. Ta grana traži isključivo mlade ljude, što bi automatski značilo da se usporava odlazak mladih u inozemstvo.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom?

– Suradnja je zadovoljavajuća.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je vrlo bitna jer pravo poreznih obveznika je da znaju gdje, kako i koliko novca će se utrošiti. Narod je dao povjerenje gradonačelnicima, županima, načelnicima općina da pošteno, smisleno i racionalno raspolažu novcem poreznih obveznika i narod mora imati pravo uvida u trošenje novca.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: